Atenţie, şoferi: clienţii Astra Asigurări mai au termen până pe 28 iulie pentru a solicita de la FGA despăgubirile cuvenite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clienţii Astra Asigurări care au avut accidente primesc despăgubiri de la FGA în limita sumei de 450.000 de lei
Clienţii Astra Asigurări care au avut accidente primesc despăgubiri de la FGA în limita sumei de 450.000 de lei

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) recomandă potenţialilor creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări -în faliment - să transmită către Fond cereri de plată pentru a putea beneficia de despăgubirile cuvenite, anunţă instituţia, într-un comunicat.

„În conformitate cu articolul 14, alin. 1 din Legea 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, orice persoană care pretinde un drept de creanţă împotriva Astra Asigurări poate formula o cerere de plată, motivată, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior“, se arată în comunicatul Fondului.

Cine poate transmite cereri de despăgubire

Termenul prevăzut de această dispoziţie legală, de 90 de zile, se împlineşte în data de 28 iulie 2016, în cazul societăţii Astra Asigurări.

Evident, dispoziţia legală prevede şi situaţia în care dreptul de creanţă al creditorului de asigurări s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de faliment, respectiv ulterior datei de 28 aprilie 2016.

În această situaţie, termenul de 90 de zile se va calcula/aplica de la data naşterii dreptului de creanţă, respectiv data producerii evenimentului asigurat.

Aproape 46.000 de cereri de plată

Până la data de 18 iulie 2016, FGA a înregistrat 45.847 de cereri de plată, atât pentru cele 57.210 dosare preluate de la Astra Asigurări, cât şi pentru dosarele nou deschise de către Fond.

„Reamintim potenţialilor creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări că, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata se va face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor de asigurare al societăţii în faliment“, precizează FGA.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor şi are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecinţele insolvenţei unui asigurător.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite