ANIS: Strategia naţională pentru Inteligenţă Artificială trebuie să includă măsuri concrete prin care curricula şcolară să fie actualizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
inteligenta artificiala

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) susţine că o strategie naţională trebuie să includă măsuri concrete prin care curricula şcolară să fie actualizată.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, a declarat marţi că România se află în proces de elaborare a primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale, document ce va fi postat pentru dezbatere publică până la finele anului 2019.

ANIS transmite că susţine dezvoltarea de produse software româneşti bazate pe Inteligenţă Artificială (AI) şi adoptarea la nivel naţional a tehnologiei AI pentru stimularea economiei locale.

Conform unui raport recent al companiei de consultanţă McKinsey Global Institute, Inteligenţa Artificială poate spori productivitatea economică globală cu peste 13 trilioane de dolari până în 2030. Acest lucru se traduce printr-o creştere anuală a productivităţii economice de 1,2%. Se aşteaptă ca Inteligenţa Artificială să aibă un impact major în automatizarea muncii şi în dezvoltarea de produse şi servicii inovatoare. Totuşi, la nivel naţional, rezultatele adoptării AI se vor resimţi în timp la nivel macroeconomic .

„Ne bucurăm să aflăm că România se va alătura ţărilor care consideră investiţiile în tehnologie un element strategic în stimularea economiei şi îmbunătăţierea vieţii oamenilor. Inteligenţa Artificială va schimba modul în care vom lucra, colabora şi trăi în viitor. ANIS susţine dezvoltarea AI şi este un partener de încredere, o parte activă în discuţiile cu reprezentanţii Guvernului în crearea unei strategii naţionale pentru Inteligenţă Artificială”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

În acelaşi timp, ANIS este de părere că strategia naţională pentru AI trebuie să includă măsuri concrete prin care curricula şcolară să fie actualizată şi adaptată evoluţiei tehnologice a societăţii.

„Credem cu tărie că, pe lângă strategia pentru Inteligenta Artificială, România are nevoie imediată de accelerarea digitalizării  serviciilor publice şi conectarea electronică a instituţiilor ce deservesc cetăţenii şi companiile”, a adăugat Gabriela Mechea.

Înfiinţată în anul 1998, ANIS are peste 130 de membri şi reuneşte companii mici sau multinaţionale care reunesc 38.000 de angajaţi. Asociaţia reprezintă interesele companiilor IT româneşti, cumulând peste 2,5 miliarde de euro cifra de afaceri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite