ANAF va furniza informaţii referitoare la conturile bancare ale contribuabililor autorităţilor publice îndreptăţite, doar în format electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANAF subliniază faptul că, de la data intrării în vigoare a ordinului preşedintelui ANAF, solicitarea şi transmiterea de informaţii referitoare la conturile bancare se va realiza exclusiv în format electronic
ANAF subliniază faptul că, de la data intrării în vigoare a ordinului preşedintelui ANAF, solicitarea şi transmiterea de informaţii referitoare la conturile bancare se va realiza exclusiv în format electronic

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va furniza informaţii referitoare la conturile bancare ale contribuabililor autorităţilor publice îndreptăţite doar în format electronic, potrivit unui proiect de ordin al preşedintelui ANAF, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de Agerpres.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală facilitează îndeplinirea atribuţiilor legale ale autorităţilor publice centrale şi locale şi le asigură accesul la informaţii referitoare la conturile bancare. Schimbul de informaţii urmează a se face exclusiv electronic prin intermediul sistemului informatic securizat PatrimVen administrat de ANAF, aşa cum este prevăzut în Proiectul de Ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru modificarea şi completarea Procedurii de furnizare de informaţii, conform art. 61 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, aprobată prin OPANAF nr. 3770/2015, cu modificările şi completările ulterioare“, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit documentului, fiecare instituţie trebuie să încheie cu ANAF un protocol de aderare, care include lista serviciilor disponibile şi descrierea interfeţelor de acces la acesta.

„În cadrul sistemului informatic PatrimVen sunt disponibile şi informaţii referitoare la proprietăţi, venituri şi contribuţii obligatorii“, se mai arată în comunicat.

Astfel, ANAF subliniază faptul că, de la data intrării în vigoare a ordinului preşedintelui ANAF, solicitarea şi transmiterea de informaţii referitoare la conturile bancare se va realiza exclusiv în format electronic prin intermediul sistemului informatic securizat PatrimVen.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite