ANAF: Diminuarea evaziunii fiscale nu înseamnă doar o creştere a veniturilor aduse la bugetul statului, ci un sprijin pentru acei antreprenori oneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diminuarea evaziunii fiscale prin controalele derulate în ultimele luni de inspectorii Direcţiei Antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) nu înseamnă numai creşterea veniturilor colectate la bugetul statului, ci şi un sprijin pentru antreprenorii oneşti, arată ANAF într-o postare pe Facebook.

„Pentru noi, diminuarea evaziunii fiscale nu înseamnă doar o creştere a veniturilor aduse la bugetul statului, ci ne oferă satisfacţia de a-i putea sprijini în mod real pe acei antreprenori oneşti, a căror activitate reprezintă adevăratul motor al economiei româneşti“, arată ANAF.

Agenţia Naţională de Adminisrare Fiscală arată că lupta contra evaziunii fiscale are ca scop şi asigurarea unui mediu concurenţial onest. „Un efect mai puţin abordat în discursul public cu privire la acţiunile de combatere a evaziunii fiscale, fie că vorbim de mica sau marea evaziune, îl reprezintă asigurarea unui mediu concurenţial onest. Când Fiscul destructurează reţele de firme evazioniste, care funcţionează, de exemplu, ca furnizoare de legume-fructe ale marilor lanţuri comerciale, nu asigură doar respectarea legii. Eliminarea acestor evazionişti din piaţă înseamnă că mecanismul de formare a preţurilor, bazat pe raportul dintre cerere şi ofertă, nu mai este distorsionat de agenţi economici care, ştiind de la început că vor frauda bugetul de stat prin neplata taxelor şi impozitelor, au posibilitatea să intre în «joc» oferind un preţ mai mic decât cei corecţi“, se arată în mesajul postat de Fisc pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii Fiscului arată că cei mai mulţi mici comercianţi sunt oneşti, însă există „vecini“ care vând produse fără factură şi fără bon fiscal, care îi elimină din piaţă pe cei corecţi. 

„La fel se întâmplă şi în cazul micilor comercianţi. Cea mai mare parte dintre ei sunt persoane oneste. Însă veniturile lor sunt drastic diminuate de "vecinul" care poate vinde produsele cumpărate fără factură şi vândute fără bon la un preţ atât de mic, încât consumatorii vor călca din ce în ce mai rar pragul prăvăliei ce aparţine comerciantului onest“, mai arată reprezentanţii ANAF.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite