Zara închide 1.000 de magazine

Zara închide 1.000 de magazine

Inditex, compania care deţine lanţul de magazine Zara, prezente şi în România, a anunţat că va închide 1.000 de magazine, din cauza pierderilor uriaşe pe care i le-a provocat pandemia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit BBC, un factor care a contribuit la luarea acestei decizii este legat de creşterea masivă a vânzărilor online din luna aprilie – cu 95% - în condiţiile în care magazinele fizice au fost închise ca urmare a restricţiilor impuse pentru combaterea noului coronavirus.
 
Chiar şi în aceste condiţii, pierderile au fost semnificative - de peste 2 miliarde de euro. În plus, 1000 de magazine mici vor fi închise. 
 
Reprezentanţii companiei mai spun că se aşteaptă că o parte din această schimbare în volumul vânzărilor să fie permanentă. În 2022, un sfert din vânzări ar urma să fie făcute online, în creştere de la 14% în 2019.
 
Chiar şi cu aceste creşteri, compania a înregistrat primele sale pierderi – vânzările totale au scăzut la 3.3 miliarde de euro faţă de 5.9 miliarde în aceeaşi perioadă din 2019.
 
„Carantina a accelerat tendinţele existente, forţând retailerii să accepte că era digitală a început”, a spus Sophie Lund-Yates de la Hargreaves Lansdown. „Zara lucra deja spre îmbunătăţirea capabilităţilor lor online, însă carantina a grăbit acest proces”, a completat ea.
 
Inditex mai spune şi că va cheltui 900 de milioane de dolari pe an pentru următorii trei ani pentru a deschide magazine mai mari şi centralizate dar şi pentru dezvoltarea platformei sale online. În acelaşi timp, va închide 1000 de alte magazine mai mici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările