Autorităţile analizează posibilitatea deschiderii restaurantelor. Orban: E greu să iei masa pe terasă când scad temperaturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Gov.ro
Foto Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că a cerut o analiză privind reluarea activităţii restaurantelor în spaţii închise, aceasta urmând să fie efectuată de Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea pandemiei.

"Am solicitat Grupului de suport tehnico-ştiinţific să analizeze posibibilitatea reluării activităţii în spatii închise, în restaurante", a spus luni Orban, precizând că în cursul săptămânii va avea o întâlnire cu reprezentanţii HoReCa.

„Aştept punctul de vedere al specialiştilor. Da, în cursul acestei săptămâni va trebuie să luăm o decizie. Oricum va trebui să luăm o decizie, pentru că se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot să stea pe terase şi odată cu scăderea temperaturii, de exemplu la munte sunt hoteluri unde e foarte greu să serveşti micul dejun în aer liber, e o temperatură scăzută şi vor trebui luate măsurile pentru a permite, uşor, uşor, în condiţii de siguranţă, de asigurare a măsurilor de protecţie sanitară, vor trebui luate aceste decizii., a conchis Orban.

Câteva sute de angajaţi ai teraselor şi restaurantelor din Centrul Vechi al Capitalei au protestat săptămâna trecută faţă de măsurile luate de Guvern din cauza pandemiei şi care au afectat dramatic această industrie. Ei au vrut să tragă pentru "un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie".

Recent, un proiect de act normativ care prevede deschiderea restaurantelor şi barurilor în interior a fost depus recent la Camera Deputaţilor, iniţiatorul cerând adoptarea de urgenţă în scopul salvării industriei HoReCa de la faliment.

„Prin iniţiativa legislativă, am propus redeschiderea acelor restaurante, baruri, unităţi de alimentaţie publică care au spaţii special amenajate în acest scop în interior – cu păstrarea unor condiţii igienico-sanitare minime, cum ar fi: distanţă minimă de 2 metri între mese, maxim 4 persoane la o masă şi departajarea spaţiului comun prin panouri de separare între mese”, a declarat deputatul Ionuţ Simionca.

Citeşte şi:

Cum ar putea fi deschise restaurantele şi barurile în interior în condiţii de maximă siguranţă DOCUMENT

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite