Consiliul Concurenţei investighează Audatex Services pentru abuz de poziţie dominantă. Compania decide cât costă piesele auto la service

Consiliul Concurenţei investighează Audatex Services pentru abuz de poziţie dominantă. Compania decide cât costă piesele auto la service

Foto: Arhivă Adevărul

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie ce vizează un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Audatex Services SRL în relaţia cu unităţile de service auto pe piaţa din România a serviciilor software specializate pentru evaluarea şi administrarea daunelor auto, a reparaţiilor şi lucrărilor de mentenanţă pentru autovehicule.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoritatea de concurenţă susţine că are indicii privind un posibil comportament abuziv Audatex în relaţia cu clienţii – unităţi de service auto.
 
În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul companiei investigate.
 
Inspecţia inopinată a fost autorizată de Curtea de Apel Bucureşti, fiind justificată de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.
 
Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.
 
Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.
 
În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, compania implicată riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările