Afacere cu săpunuri naturale sau cum să-ţi rotunjeşti veniturile din pasiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săpunurile naturale se bucură de o cerere tot mai mare în ultimii ani, având în vedere că tot mai mulţi români se reorienteză spre un stil de viaţă sănătos
Săpunurile naturale se bucură de o cerere tot mai mare în ultimii ani, având în vedere că tot mai mulţi români se reorienteză spre un stil de viaţă sănătos

Realizarea de săpunuri naturale poate fi o afacere profitabilă pentru că astfel de produse sunt din ce în ce mai căutate având în vedere că tot mai mulţi români încep să se reorienteze spre un stil de viaţă sănătos. Pentru a demara o afacere cu săpunuri naturale nu ai nevoie de prea mult spaţiu, iar ingrendientele necesare pentru startul businessului presupun un buget modic.

Dacă ai o pasiune pentru produsele cosmetice naturale şi doreşti să te specializezi în realizarea unor astfel de produse, ai şansa de a te dezvolta într-un sector de viitor, în continuă expansiune, dar şi profitabil. Cererea pentru săpunuri naturale este tot mai mare, iar preţul unui astfel de produs este şi de patru-cinci ori mai mare faţă de cel al unui săpun standard. 

Pentru a demara într-o afacere cu săpunuri naturale, nu ai nevoie de un spaţiu foarte mare, mai ales că o bună parte din proces se va desfăşura în bucătăria proprie. Înainte de toate, trebuie să te documentezi temeinic. Există foarte multe site-uri din România şi din străinătate unde îţi sunt prezentate reţete. Poţi testa cât mai multe dintre ele, iar apoi să alegi doar un număr limitat dintre ele, cele care ţi se par cele mai de succes. 

Investiţia iniţială într-o afacere cu săpunuri naturale este relativ mică, pentru că te poţi lansa pentru început doar în producţia de anumite tipuri de săpunuri. Foarte important este să îţi respecţi clientul şi să îi oferi un săpun cu totul natural, iar ingrendientele să fie de cea mai bună caliatate. Un astfel de business presupune analize fizico-chimice avizate de Ministerul Sănătăţii, obţinerea de avize, notificări şi certificate de calitate pentru fiecare ingredient din reţetă. Fiecare produs trebuie să aibă un dosar cosmetic care să includă toate aceste documente. 

Presupunând că dispui de spaţiu de producţie, pentru investiţia iniţială ai nevoie de aproximativ 3.000 de euro – pentru înfiinţarea firmei, ingrendiente (uleiuri, argile, unturi vegetale etc.), ustensile, forme de turnat, avize, notificări, certificate de calitate, ambalaje şi o minimă promovare. 

Săpunurile naturale pot fi vândute în magazinele naturiste, atât fizice, cât şi online (chiar pe bloguri sau reţele sociale), dar şi la târguri. Foarte important este să-ţi ţii aproape clienţii. Lasă-le acestora datele de contact, site-ul unde te pot contacta pentru o comandă viitoare. Şi nu uita că cea mai bună promovare este recomandarea. 

Nu te aştepta să ai venituri însemnate încă de la început, important este să creşti numărul de clienţi şi să-i ţii aproape pe cei care au cumpărat deja cel ăuţin un săpun de la tine. Marja de profit poate ajunge şi la 50%, însă, la început, pentru a te putea extinde, câştigul trebuie reinvestit. Dintr-un astfel de business de mici dimensiuni nu te vei îmbogăţi, însă cu siguranţă îţi vei rotunji veniturile. Iar dacă lucurile sunt făcute cu pasiune, afacerea va merge ca pe roate.    

Afacere cu săpunuri naturale. O poveste de succes

image

„Adevărul“ a scris la sfârşitul anului trecut despre businessul de succes pe care o ardeleancă stabilită în Dobrogea l-a dezvoltat din realizarea de săpunuri naturale. Mirela Bratu (48 de ani) a descoperit săpunurile naturale în Anglia, acolo unde a muncit timp de mai mulţi ani. Pentru că nu a găsit săpunuri naturale la întoarcerea în România, s-a gândit să şi le fabrice singură. 

A vorbit cu cei din Provence, renumiţi pentru fabricarea săpunurilor naturale, a găsit pe internet care este ponderea fiecărui ingredient şi apoi s-a apucat să le fabrice. Foloseşte patru ingrediente de bază: ulei de măsline, cocos, palmier, ricin şi lapte de capră, apoi adaugă uleiuri esenţiale: de argan, unt cacao. Ingredientele se amestecă la rece, cu blenderul, apoi produsul trece prin faza de gelificare, obligatorie pentru a se produce glicerina, apoi se toarnă în matrice.

image

Culorile sunt naturale. Spre exemplu, pentru a obţine culoarea roz, foloseşte pudră de roibă, pentru culoarea verde - spirulină, iar pentru culoarea maro  - rădăcină de alkanet. Înainte de a fi folosit, săpunul se lasă o lună la uscat. 100 de grame de săpun costă 7 lei, iar cele de lux, care au în compoziţie vanilie, magnolie, trandafiri şi iasomie costă 12 lei 100 de grame. Toate ingredientele le comandă de pe internet, iar laptele de capră îl ia de la un distribuitor local. Nu vrea să vorbească despre câştig, dar recunoaşte că, în perioada sărbătorilor, profitul ajunge la 10.000 de lei. Produsele le vinde de pe pagina de Facebook, unde primeşte comenzi.

   

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite