„Faust“ câştigă Leul de Aur

Filmul lui Aleksandr Sokurov a primit trofeul pentru cel mai bun film la Festivalul Internaţional de la Veneţia

Apreciat şi de critică şi de public după proiecţia de la Veneţia, aflată la cea de-a 68-a ediţie, filmul lui Aleksandr Sokurov încheie un ciclu în care regizorul rus şi-a propus să analizeze nebunia şi puterea.

Traseul, început în 1999 cu un portret al lui Adolf Hitler, se sfârşeşte cu acest „Faust" construit în culori gri, sufocante, o lume „populată" de cadavre şi personaje înspăimântătoare.

Filmul alunecă spre o zonă SF, întrucât personajele aşteaptă intervenţii salvatoare de pe alte planete...

Aleksandr Sokurov a concurat în competiţia oficială a Mostrei cu regizori precum Roman Polanski, David Cronenberg, Marjane Satrapi şi George Clooney.

Trofeul Leul de Argint pentru regie i-a revenit lui Shangjun Cai pentru „People Mountain People Sea" (China/ Hong Kong), iar premiul special al juriului a fost câştigat de filmul italian „Terraferma", de Emanuele Crialese.

Actorul britanic Michael Fassbender a câştigat Copa Volpi pentru cel mai bun actor, pentru prestaţia din filmul „Shame", de Steve McQueen, în timp ce trofeul pentru cea mai bună actriţă i-a revenit lui Deanie Yip, din „A Simple Life" de Ann Hui (China/ Hong Kong).Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările