Biblioteca pentru corporatişti Bookster, dată în judecată de zece edituri

Biblioteca pentru corporatişti Bookster, dată în judecată de zece edituri

Bookster, dată în judecată de zece edituri FOTO storience.com

Asociaţia Editorilor din România şi zece edituri, printre care Polirom, Nemira şi Humanitas, au dat în judecată biblioteca pentru corporatişti Bookster, pe care o acuză de concurenţă neloială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Editurile au dat în judecată Bookster, pentru că dezvoltarea acestei biblioteci care are drept clienţi angajaţii unor mari companii din România le-ar afecta vânzările, potrivit Ziarul Financiar.

Potrivit editurilor, faptul că unele dintre cele mai noi titluri din piaţă ajung să fie împrumutate reduce apetitul de achiziţii de cărţi.

Nu doar Bookster este dată în judecată, ci şi Ministerul Culturii, care oferă avizele de funcţionare pentru bibliotecile din România, conform ZF, citat de Mediafax.

Sursele ZF mai spun că un alt motiv de nemulţumire îl reprezintă faptul că Bookster nu cumpără direct de la edituri, ci de la librării online şi offline.

”Editurile implicate în procesul împotriva bibliotecii publice Bookster şi a Ministerului Culturii susţin că din cauză că oamenii pot împrumuta gratuit cărţi de la o bibliotecă publică, vânzările editurilor pot scădea“, spun oficialii Bookster. Trebuie menţionat însă că bibliotecile publice şi private există în lume de secole, iar funcţionarea acestora este reglementată prin lege, adaugă ei.

Oficialii Bookster mai spun că Ministerul Culturii este chemat în judecată pentru un aspect procedural şi anume faptul că autorizaţia de funcţionare a bibliotecii publice Bookster se numeşte ”Aviz de funcţionare“ şi nu ”Decizie“, aşa cum susţin editurile că ar fi trebuit.

Bookster a oferit spre împrumut peste două milioane de cărţi în 2018.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările