Nae Caranfil compune muzică şi cântă în noul său film, „6,9 pe scara Richter“ VIDEO

Nae Caranfil compune muzică şi cântă în noul său film, „6,9 pe scara Richter“ VIDEO

Imagine din filmul „6,9 pe scara Richter“

Regizorul şi scenaristul Nae Caranfil este deopotrivă autorul textelor şi compozitorul pieselor muzicale de pe coloana sonoră a celui mai recent film al său, „6,9 pe scara Richter“, o comedie cu momente de musical puse în scenă de coregraful sârb Milan Gromilić. Filmul va avea premiera în cinematografe pe 20 ianuarie 2017.

Pasiunea regizorului Nae Caranfil pentru musical este veche dar, deşi nu se află la primul său proiect muzical, 6,9 pe scara Richter, este primul film la care semnează muzica şi versurile:

„Compun muzică oarecum în acelaşi mod în care îmi scriu şi scenariile. Caut, nimeresc sau mă las sedus de o «frază» muzicală; câteva note. După care încep să construiesc şi să structurez în jurul ei, să dezvolt şi să complic ideile muzicale, încercând în acelaşi timp să nu pierd din vedere subiectul: ce vreau să povestesc. Căci muzica povesteşte şi ea, ca orice altă artă.”

Bazate pe mitul lui Orfeu, secvenţele de musical puse în scenă în 6,9 pe scara Richter au fost realizate în colaborare cu Milan Gromilić, coregraf specializat în stilul jazz-dance pe care l-a studiat cu discipolii celebrului Bob Fosse, pe Broadway, şi balerin solist la teatrul muzical Terazije Theatre din Belgrad. Scenografia este semnată de Andreea Popa iar costumele au fost realizate de Doina Levintza, piesele fiind interpretate de actorii din distribuţie.

Piesa Euridice (interpretată de Nae Caranfil) - 6,9 pe Scara Richter Original Soundtrack:

Muzica şi versurile: Nae Caranfil

Orchestraţia: Studio Vama Veche (Bogdan Dimitriu, Liviu Mănescu)

„Într-un număr de «musical» autorii sunt mai mulţi, iar armonizarea compozitorului cu orchestratorii, cu coregraful, scenograful, pictorul de costume, maestrul de lumini şi directorul de imagine trebuie să fie impecabilă. Rareori se întâmplă aşa, dar atunci când se întâmplă, momentul poate să devină memorabil. Îmi doresc să ni se fi întâmplat şi nouă”, spune Nae Caranfil.

6,9 pe scara Richter va avea premiera în cinematografe pe 20 ianuarie 2017 şi va rula în 30 de oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj- Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Craiova, Deva, Bistriţa, Piatra Neamţ, Târgu Jiu, Vaslui, Braşov, Ploieşti¸ Slatina, Lugoj, Călăraşi, Oneşti, Buzău, Focşani, Suceava, Alexandria, Piteşti, Oradea, Arad, Brăila,Târgu Mureş, Bacău, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Botoşani. Programul lansărilor va fi publicat pe pagina de Facebook a filmului: 69peScaraRichter.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările