Adrian Cioroianu îi ia locul lui Nicolae Manolescu, în funcţia de ambasador al României pe lângă UNESCO

Adrian Cioroianu îi ia locul lui
Nicolae Manolescu, în funcţia de ambasador al României pe lângă UNESCO

Adrian Cioroianu

Criticul şi istoricul literar Nicolae Manolescu a fost rechemat astăzi din funcţia de ambasador al României pe lângă UNESCO, iar în locul lui a fost numit Adrian Cioroianu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Manolescu, unul dintre cei mai importanţi critici şi istorici ai literaturii, membru al Academiei Române şi preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, a fost înlocuit din funcţia de ambasador al României pe lângă UNESCO, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în care se precizează că şeful statului a aprobat o serie de propuneri de rechemare/numire de ambasadori, „în conformitate cu prevederile constituţionale (art. 91 al. 2 din Constituţia României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe”.

Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe al României a fost numit în locul lui Nicolae Manolescu în funcţia de ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO. Adrian Cioroianu este un istoric, jurnalist, eseist şi om politic, profesor universitar la Facultatea de Istorie de la Universitatea Bucureşti, al cărei decan este din 2012.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările