Stiri despre william shakespeare

  75 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Însurat de la 18 ani, Shakespeare a avut relaţii extraconjugale atât cu femei, cât şi cu bărbaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Însurat de la 18 ani, Shakespeare a avut relaţii extraconjugale atât cu femei, cât şi cu bărbaţi

  Sexualitatea lui William Shakespeare a fost adesea subiectul dezbaterilor celor interesaţi de viaţa privată a celui mai mare scriitor englez. Este binecunoscut faptul că faimosul dramaturg s-a însurat cu Anne Hathaway şi că ei au avut împreună trei copii. Aceste fapte au fost dovedite de acte oficiale, precum testamentul scriitorului şi certificatul de căsătorie.

 • #FITSonline: „Richard al III-lea”, regizat de Silviu Purcărete la Tokyo Metropolitan Theatre, pentru prima dată în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  #FITSonline: „Richard al III-lea”, regizat de Silviu Purcărete la Tokyo Metropolitan Theatre, pentru prima dată în România

  Miercuri, 17 iunie, va fi difuzat pentru prima dată în România, spectacolul de teatru „Richard al III-lea”, regia Silviu Purcărete, producţie din anul 2017 a Tokyo Metropolitan Theatre. Spectacolul va fi difuzat de la ora 20.00, pe site-ul FITS şi pagina de Facebook FITS şi va fi redifuzat, de această dată, doar pe site-ul FITS, ca toate celelalte spectacole din programul festivalului, după 12 ore.

 • Romeo şi Julieta, update 2019: Romeo moare de prost, dar filmarea devine „virală“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romeo şi Julieta, update 2019: Romeo moare de prost, dar filmarea devine „virală“

  Povestea asta nouă, aşa cum a fost ea remasterată de soartă în Oceanside (USA), este idioată, sinistră şi ucigaşă. Dar nu e mai mai puţin reprezentativă pentru mentalitatea lumii respective şi gradul său de civilizaţie decât - pentru altă lume, pentru alt timp şi alte suflete lecţia superbă despre dragostea trăită şi asumată în consecinţele sale ultime - a rămas pentru veşnicie piesa scrisă de William Shakespeare.

 • Locul unde turiştii pot călca pe urmele lui William Shakespeare. Traseul cultural inedit propus de o agenţie de turism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Locul unde turiştii pot călca pe urmele lui William Shakespeare. Traseul cultural inedit propus de o agenţie de turism

  O agenţie de turism din Baia Mare va iniţia un traseu cultural pentru turiştii interesaţi de celebrul William Shakespeare. Ideea vine în urma popularităţii romanului istoric „În umbra lui Shakespeare” al lui Walter Ubelhart. În carte, personajul principal, Johannes Banfi Huniades, este creionat drept unul dintre presupuşii coautori ai unor opere comune adunate sub semnătura lui William Shakespeare.

 • Teatrul galant al lui Andrei Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul galant al lui Andrei Şerban

  În aproape o lună, Andrei Şerban trece de la teatrul politic la comedia filosofică şi arta pentru artă, prin textele aceluiaşi Shakespeare, la aceeaşi companie (Bulandra). O distanţă mai mare între Richard 3 şi aceste Zadarnice chinuri ale dragostei, cu greu s-ar putea imagina.

 • Cronica unui spectacol politic: Richard 3 la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronica unui spectacol politic: Richard 3 la Teatrul Bulandra

  Andrei Şerban este regizorul român cu cea mai importantă şi complexă carieră internaţională din toate timpurile. Importantă pentru că este lungă, consistentă, cu momente de intensitate extraordinare. Complexă, pentru că succesul din teatru l-a propulsat în lumea operei, unde o cercetare în arhivele publicaţiilor muzicale n-ar încăpea în spaţiulunui articol, ci ar cere o carte, nescrisă încă.

 • Alexandru Darie şi Şerban Pavlu la interviurile FNT. Darie: „Este necesar să se revină în România la teatrul politic pentru că este o formă de conştientizare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Darie şi Şerban Pavlu la interviurile FNT. Darie: „Este necesar să se revină în România la teatrul politic pentru că este o formă de conştientizare“

  Seria de interviuri FNT de la „Adevărul Live“ a continuat cu invitaţii Alexandru Darie şi Şerban Pavlu, care au vorbit despre premiera spectacolului „Coriolanus“ de William Shakeaspeare din cadrul Festivalului Naţional de Teatru (19-29 octombrie). Regizorul şi actorul au vorbit despre actualitatea lui Shakespeare, despre necesitatea teatrului politic, precum şi despre particularităţile personajului central, Caius Martius.

 • Off-topic: Much Ado About Nothing la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Off-topic: Much Ado About Nothing la Teatrul de Comedie

  Sâmbătă seara am fost să văd premiera celui mai recent spectacol regizat de Andrei Şerban, de data aceasta la Teatrul de Comedie. Am realizat repede că, spre deosebire de operă, la teatru îmi lipseau multe repere.

 • Shakespeare multimedia, filmat şi montat live. Pariul lui Andrei Şerban cu tehnologia, la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Shakespeare multimedia, filmat şi montat live. Pariul lui Andrei Şerban cu tehnologia, la Teatrul de Comedie

  Spectacolul „Mult zgomot pentru nimic“, după William Shakespare, în regia lui Andrei Şerban, a avut premiera, sâmbătă şi duminică, la Teatrul de Comedie. Spectacolul multimedia, cu scene fimate live pe scenă şi în culise, este o adaptare „nepermis de liberă", de Daniela Dima şi Andrei Şerban, pornind de la o traducere a piesei lui Shakespeare, semnată de Lucia Verona.

 • Cine şi cum l-a falsificat pe Shakespeare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine şi cum l-a falsificat pe Shakespeare

  Opera lui Shakespeare nu a devenit cunoscută imediat după moartea sa, în 1616. Până să devină simbolul dramaturgiei, au existat mai multe încercări de a falsifica diverse scrieri de-ale sale. Printre ele, se numără şi cea a lui William Henry Ireland care, după ce a reuşit să păcălească mai mulţi literaţi că textele pe care le furniza erau scrise de Shakespeare, a fost prins înainte de montarea unei piese scrise de el, sub semnătura dramaturgului.

 • Cubul şi omul, în deschiderea FNT. „Hamlet/Collage“ sau cum se scurge visul în realitate VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cubul şi omul, în deschiderea FNT. „Hamlet/Collage“ sau cum se scurge visul în realitate VIDEO

  Spectacolul ”Hamlet/Collage”, în regia canadianului Robert Lepage şi cu celebrul Evgeny Mironov în rolul a 12 personaje - ajutat şi de Vladimir Malyugin, care-l dublează sau secondează uneori în scene - a deschis vineri cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru. La reprezentaţie au fost prezenţi actori renumiţi, dar şi tineri actori ai teatrului românesc care au rămas impresionaţi de atmosfera de vis şi de farmecul lui Mironov.

 • Haideţi să nu mai „ştim chiar totul”!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haideţi să nu mai „ştim chiar totul”!

  Până nu de mult, paleta competenţelor româneşti era una modestă, constantă, limitată la doar două domenii: fotbal şi religie. Aproape că nu exista cineva care, la o adică, să nu „cunoască”, în nebănuite profunzimi, această dualitate armonică.

 • Patru scriitori care l-au urât pe Shakespeare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru scriitori care l-au urât pe Shakespeare

  William Shakespeare este recunoscut ca cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Totuşi, de-a lungul timpului, unii dintre giganţii literaturii universale şi-au exprimat  dispreţul pentru literatura marelui dramaturg britanic, unii desconsiderându-i scrierile de la prima citire, iar alţii, în timp.

 • Spectacol românesc premiat la Festivalul Internaţional „Shakespeare” de la Gdańsk
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacol românesc premiat la Festivalul Internaţional „Shakespeare” de la Gdańsk

  Spectacolul de teatru-dans 7/7, în regia, coregrafia şi interpretarea lui Cári-Baczó Tünde, producţie a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, a fost distins cu „Menţiunea Specială a Publicului”, la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Shakespeare” de la Gdańsk, în Polonia (29 iulie – 6 august 2017), una dintre cele mai prestigioase manifestări teatrale europene.

 • O colecţie de cărţi rare, scoase la licitaţie pentru 1,8 milioane de lire sterline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O colecţie de cărţi rare, scoase la licitaţie pentru 1,8 milioane de lire sterline

  O colecţie care include diverse volume imprimate în format folio scrise de William Shakespeare, o primă ediţie a volumului ”Călătoriile lui Gulliver”, de Jonathan Swift, volume de poezii cu autograful lui William Wordsworth şi manuscrise medievale, ar putea fi vândută pentru peste 1,8 milioane de lire sterline, miercuri, la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s, în Londra, informează The Guardian.

 • O ţară resentimentară. Cum ne salvăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ţară resentimentară. Cum ne salvăm

  Uneori, pentru momentele de melancolie, când ceaţa schimbărilor ne întunecă mintea, iar ziua se umple ochi, ca un vas cu mercur, de atâtea influenţe străine - ba dinspre filozofi, ba dinspre eticieni, ba dinspre intelectualii liberali, cei cu voinţa de fier, gând sălbatic, sau decăzuţi în înserieri încârligate,

 • Noi producţii la Teatrul Tony Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi producţii la Teatrul Tony Bulandra

  Luna ianuarie a anului 2017 a început energic la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte. Au avut loc două casting-uri pentru actori şi actori mânuitori păpuşi şi marionete, în vederea formării distribuţiei pentru o nouă producţie şi alegerii participanţilor la un important workshop susţinut de artişti din străinătate.

 • Teatru si cultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru si cultură

  Cum ceea ce le place şi-i exprimă cel mai bine pe tinerii actori de azi e minimalismul, nonşalanta implicare în viaţa străzii, a societăţii, a vârstei, cu aerul misiunii îndeplinite, aşteptările de la o Gală cu tema Shakespeare au fost poate prea mari.

 • Umbra Marelui Will, la Noaptea Institutelor Culturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umbra Marelui Will, la Noaptea Institutelor Culturale

  Copiii s-au distrat şi au colorat măşti în formă de bufniţe, simbolul celei de-a zecea ediţii a Nopţii Institutelor Culturale, care s-a desfăşurat, vineri-noapte, în Bucureşti. Multe spectacole au fost dedicate lui William Shakespeare, pentru a omagia 400 de ani de la moartea sa.

 • Răsfăţ de
teatralitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răsfăţ de teatralitate

  Interesantă sugestia lui Andrzej Žurovski din cartea „Citindu-l pe Shakespeare” (Editura Fundaţiei Culturale „Camil Petrescu”, Bucureşti, 2010). Cel ce ne pofteşte să începem câteodată de la sfârşit lectura unor piese shakespeariene. Dacă o vom urma, şi iată că o facem, ne vom reaminti, desigur, că Regele Lear nu se sfârşeşte altfel decât cu un strigăt în noapte.

Modifică Setările