Ultima casă unde a locuit William Shakespeare a fost „găsită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arheologii britanici au reuşit „să găsească” ultima casa în care a locuit William Shakespeare (1564-1616) înainte să moară, mai precis locul pe care a fost amplasată locuinţa marelui scriitor englez, potrivit BBC.

Clădirea New Place din Stratford-upon-Avon, unde dramaturgul a trăit până la moarte a fost demolată în secolul al XVIII-lea. Arheologii au specificat faptul că au găsit aproape amestecate urmele a două construcţii, reuşind să distingă între ceea ce a aparţinut perioadei lui Shakespeare şi ceea ce a reprezentat casa ulterioară.

Arheologii au lucrat în acest sit începând cu 2009, aceştia considerând că au identificat locul unde era bucătăria, dar şi alte camere.

Cercetătorul Kevin Colls de la Universitatea Staffordshire a declarat că în curând vizitatorii vor putea vizita acest sit.

„Noi am reuşit identificarea a cât mai mult din forma casei, date fiind condiţiile. Situl are o istorie lungă. New Place a fost construită în 1483, iar Shakespeare a cumpărat-o în 1597. Casa a fost demolată în secolul al XVIII-lea şi o nouă clădire a fost construită în acel loc”, a declarat coordonatorul proiectului, Kevin Colls, pentru BBC.

Shakespeare Birthplace Trust, cei care deţin situl şi au comandat lucrările, sunt cei care au luat în considerare permiterea accesului publicului, aceştia propunând construirea unei pasarele de unde vizitatorii pot observa cu exactitate modul în care au fost poziţionate camerele.

Un purtător de cuvânt al Shakespeare Birthplace Trust a declarat că pentru 2016 este planificat „un proiect major”, odată cu împlinirea a 400 de ani de la moartea dramaturgului britanic.  

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite