
O supravieţuitoare a Holocaustului a murit la Mariupol, la vârsta de 91 de ani
O supravieţuitoare a Holocaustului a murit la începutul acestei luni într-un subsol în care se adăpostea de asediul rusesc.
O supravieţuitoare a Holocaustului a murit la începutul acestei luni într-un subsol în care se adăpostea de asediul rusesc.
Tragedia s-a produs miercuri după-amiaza 20 aprilie, pe un lac împărţit de două localităţi - Marcea - Ioneşti şi Galicea, ambele din judeţul Vâlcea. Localnicii au intervenit rapid cu o platformă de tractare.
Doi părinţi şi fetiţa lor de un an şi trei luni au murit într-un tragic accident rutier care a avut loc duminică după-amiază, 27 martie, în Timiş. În urma accidentuli a murit şi o femeie de 32 de ani. Singurul supravieţuitor este băiatul de şapte ani al soţilor care au decedat.
Lawrence Brooks, un veteran american în vârstă de 112 ani, s-a stins din viaţă miercuri 5 ianuarie. Acesta era cel mai vârstnic supravieţuitor din Al Doilea Război Mondial, fiind recreutat într-o perioadă în care segregarea militară încă funcţiona.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a prezentat bilanţul celor 17 ani de activitate, timp în care au fost executate circa 113.000 de misiuni, cel mai sumbru caz fiind un accident cu nouă morţi
Începând din 1 octombrie, extraordinara carte a jurnalistei americane Suleika Jaouad, „Între două lumi. Amintiri dintr-o viaţă suspendată“, va fi disponibilă pentru precomenzi pe site-urile Libhumanitas, Cărtureşti, Libris, Diverta şi Librărie.net.
Autorităţile din Italia au deschis o anchetă după ce copilul de 6 ani, singurul supravieţuitor al accidentului de telecabină din luna mai, a fost dus în Israel de bunicul său.
Stelică este unul dintre caii la Letea, supravietuiţori ai tragediei din 2011. Zeci de cai au fost atunci lăsaţi să se îmbolnăvească pentru a fi a fi duşi la abator. Stelică a fost salvat de un medic veterinar inimos din Bucureşti, iar recent a ajuns la adăpostul Ajutaţi-l pe Lăbuş din Galaţi.
Trei persoane au fost arestate, în noaptea de marţi spre miercuri, în dosarul tragediei din Italia, în urma căreia au murit 14 oameni. Fotografiile realizate la locul accidentului arată că sistemul de frânare de urgenţă a fost blocat cu o menghină, pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei.
Colonelul Ion Durnescu este unul dintre puţinii supravieţuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial. Pe front a participat la luptele duse pentru eliberarea Bucureştiului, apoi în cadrul Regimentului 11 Artilerie, la luptele pentru eliberarea Ungariei şi Cehoslovaciei.
Chiar dacă ne aflăm într-o epocă a descoperirilor medicale, încă au loc vindecări miraculoase pe care medicii nu le pot explica. În ciuda situaţiei grave de sănătate a unora dintre pacienţi cărora nu le dau mari şanse de supravieţuire, doctorii constată recuperarea rapidă a acestora.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a vorbit despre starea de sănătate a singurului pacient rămas în viaţă dintre cei şase aduşi la Iaşi de la Spitalul Judeţean Neamţ.
Potrivit medicilor, pacientul se simte mai bine şi sunt semne că se va vindeca de Covid. Din lotul de 6 pacienţi transferaţi de Neamţ la Iaşi, după devastatorul incendiu de la ATI, cinci au murit. Alţi 10 oameni au pierit în flăcări.
Ioan Gomboşanu, ultimul supravieţuitor al tragediei care s-a petrecut pe petrolierul „Independenţa“, este trist că nici în comunism, nici în democraţie, nimeni nu omagiază moarte sutelor de marinari români morţi pe mările şi oceanele lumii.
Supravieţuitor al incendiului de acum cinci ani din clubul Colectiv, unde se afla alături de soţia sa Sanda, Cătălin Scânteie a acordat un interviu tulburător pentru „Adevărul“.
Ladislau Roth a ajuns la Auschwitz în 1943. După câteva luni şi după ce şi-a pierdut mama, a fost mutat la Melk, o subdiviziune a lagărului austriac Mauthausen. Spune, însă, că norocul lui în viaţă a fost muzica. În 4 iulie 2020, maestrul a împlinit 100 de ani. Într-un interviu pentru „Weekend Adevărul”, maestrul şi-a spus povestea de viaţă.
Un bătrân de 92 de ani din judeţul Botoşani a reuşit să supravieţuiască infectării cu noul coronavirus. Acesta a trecut cu bine prin perioada de boală şi a fost declarat vindecat. Tot în judeţul Botoşani, o femeie de 87 de ani s-a vindecat.
Dacă este depistat înainte de stadiul III, cancerul pulmonar poate fi tratat cu succes. Ba chiar există o viaţă lungă după cancerul pulmonar dacă este diagnosticat precoce, tratat corect şi pacientul este atent monitorizat. Cum este posibil aflăm de la prof. dr. Florin Mihălţan, medic primar pneumolog, şi de la pacientul Ion Badea.
Unul dintre supravieţuitorii tragediei de la Colectiv, Bogdan Moleşag, a postat pe pagina sa de Facebook imagini sfâşietoare cu rănile sale şi a descris chinul prin care trece de trei ani. Vă atenţionăm că sunt imagini cu puternic impact emoţional!
Ionuţ Vîrlan, unicul supravieţuitor al accidentului din Neamţ, din Joia Mare, soldat cu nouă morţi, a ajuns acasă în comuna Podoleni. Familia l-a primit îndurerată, deoarece fratele lui Ionuţ era printre victimele din microbuzul care a plonjat în apă.
Ionuţ Vârlan, de 21 de ani, este singurul supravieţuitor al accidentului petrecut joi dimineaţă în Neamţ, în care şi-au pierdut viaţa nouă persoane.
În seara zilei de 5 aprilie 2014, un incendiu izbucnit la restaurantul „Beirut“ din Constanţa a dus la o dramă. Trei tinere au murit blocate într-un vestiar, la primul etaj al restaurantului cu specific libanez. O singură fată a reuşit să scape, iar după câteva zile a fost în stare să povestească anchetatorilor clipele de groază prin care trecuse.
O fetiţă de trei ani şi jumătate este singurul supravieţuitor al catastrofei aviatice din Habarovsk, Rusia. Micuţa îi datorează viaţa pedagogului-psiholog Olga Laponina care o însoţea şi care a acoperit-o cu trupul său, salvând-o astfel de la moarte. Fetiţa a suferit fracturi, traumatisme şi comoţie cerebrală, starea ei fiind gravă, dar stabilă.
Radu M. Badea a luptat în Al Doilea Război Mondial, în prima linie. N-a obţinut decoraţii, n-a fost declarat erou şi n-a ajuns decât sergent, dar are o poveste de viaţă teribilă. După chinurile din lagărul Oranki „a înviat din morţi” pe o stivă de cadavre, iar din Ural s-a-ntors acasă, pe un drum de şase zile, între tampoanele vagoanelor. Familia, care-i făcuse deja pomenile, nu l-a mai recunoscut. Avea doar 27 de kilograme.
La 15 ani de la atentatele de la New York, Adevărul a stat de vorbă un supravieţuitor român al atacurilor de la World Trade Center. Stabilit în America din 1996, Nicu Benesch (61 de ani), un specialist în IT, lucra la etajul 14 din cel de-al doilea turn de la World Trade Center în momentul în care turnurile au fost lovite.
Fotograful Miluţă Flueraş, unul dintre supravieţuitorii tragediei de la Colectiv, a prezentat, în premieră, în format de hârtie, la Cluj, câteva imagini de dinainte de nenorocire, într-o expoziţie a Festivalului Photo România.
Liviu Popescu are 29 de ani şi este supravieţuitor al tragediei din Colectiv. Putem spune că e printre cei norocoşi, pentru că, deşi se află la minimum cinci ani de o sperată recuperare completă, este independent şi aşteaptă ca viaţa să-şi reia cursul normal. Basist la trupa „Up to Eleven“, destrămată după incendiul devastator, şi-a pierdut în Colectiv prieteni de-o viaţă, dar a rezistat unuia dintre cele mai mari dezastre civile din România.
În seara de 30 octombrie 2015, mai toţi cei care s-au strâns în clubul „Colectiv” erau prieteni. Se cunoşteau fie pentru că se întâlneau destul de des în clubul de pe Tăbăcarilor, fie de la alte concerte rock, fie de la facultate. Viaţa tuturor avea să se schimbe în acea noapte. La şase luni de atunci, supravieţuitorii rememorează tragedia şi analizează schimbările.
Alex Plîngu este unul dintre supravieţuitorii iadului din Colectiv. Este o fire veselă, glumeşte şi râde mult, este plin de energie, iar când merge pe stradă fredonează melodii şi dansează. Privirea lui se schimbă, însă, atunci când îşi aduce aminte de ceea ce a însemnat „Colectiv”.
La 24 februarie 1942, nava „Struma“, pe care erau îmbarcaţi aproape 800 de evrei care se refugiau în Palestina, a fost torpilată de un submarin sovietic în Marea Neagră. David Stoliar, singurul supravieţuitor, a murit în 2014, în SUA, la vârsta de 92 de ani. Soţia sa, Marda, a vorbit cu reporterii „Adevărul“ despre omul care a trăit cu vina de a fi scăpat cu viaţă din dezastrul naval.