Povestea lui Stelică, calul salvat de la moarte din pădurea Letea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelică este cel mai nou locatar de la Ajutaţi-l pe Lăbus, sursa: C.M
Stelică este cel mai nou locatar de la Ajutaţi-l pe Lăbus, sursa: C.M

Stelică este unul dintre caii la Letea, supravietuiţori ai tragediei din 2011. Zeci de cai au fost atunci lăsaţi să se îmbolnăvească pentru a fi a fi duşi la abator. Stelică a fost salvat de un medic veterinar inimos din Bucureşti, iar recent a ajuns la adăpostul Ajutaţi-l pe Lăbuş din Galaţi.

Stelică are 11 ani şi este cel mai nou locatar de la adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş” din Galaţi. A fost salvat de reprezentanţii Vier Pfoten şi Poliţie în anul 2011 din pădurea Letea. 

Avea doar câteva luni, atunci când împreună cu mama şi ceilalţi 19 cai adulţi a fost încărcat în camionul ce trebuia să-i ducă la abator. Era subnutrit şi plin de răni şi doar o minune a făcut să fie salvat. Luana Udrescu, un tânăr medic veterinar, l-a salvat şi l-a îngrijit.

 O tragedie a făcut ca cea care l-a salvat să piară fulgerător în urma unui accident. Stelică a rămas în grija familiei, iar prietenii şi cei care au cunoscut-o au înfiinţat în memoria ei ”Fundaţia –Visul Luanei”. De curând, Stelică a ajuns la adăpostul Ajutaţi-l pe Lăbuş. Cei care l-au îngrijit până acum şi-au dorit pentru el un loc unde să alerge şi să fie în libertate.

„Voinic si frumos din cale afară, Stelică a intrat în viaţa noastră si ne-a uimit pe toţi cu bunătatea şi cuminţenia lui. Asta în ciuda chinului pe care l-a trăit în primele sale luni de viaţă, Stelică fiind unul dintre caii liberi de la Letea, supravieţuitori ai tragediei din 2011. O fată cu suflet de aur i-a fost mamă pe pământ, l-a ajutat să crească mare şi puternic. Din păcate, misiunea ei a fost curmată brusc. Acum ea îl veghează din stele. Suntem miscaţi că familia ei ne-a ales pe noi să îngrijim căluţul salvat acum 10 ani. Stelică, acum eşti acasă şi îţi vom oferi o viaţă fără griji”, spune Corina Grigore, administratorul Ajutaţi-l pe Lăbuş.

În adăpost, Stelică şi-a făcut şi o prietenă: pe mânza Veronica. Ajutaţi-l pe Lăbuş este situat la marginea Galaţiului îngrijeşte peste 1000 de câni, 200 de pisici, dar şi măgari, capre şi cai. 

    

Vă recomandăm şi: 

Povestea „Indianului”, motanul terapeut care ajută animalele să treacă peste traumele suferite FOTO

Cum trăieşte ultima supravieţuitoare a unui cătun de pe malul Siretului. „Am rămas doar cu căţeii. Cu ei, mai uit de necazuri” FOTO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite