O maşină a căzut într-un lac de pe râul Olt. Cum a reuşit să se salveze şoferiţa, în timp ce pasagerul a murit FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O maşină a sărit peste dig într-un lac de acumulare de pe râul Olt, în Vâlcea: Un pasager a murit, iar şoferiţa a supravieţuit Foto ISU Vâlcea
O maşină a sărit peste dig într-un lac de acumulare de pe râul Olt, în Vâlcea: Un pasager a murit, iar şoferiţa a supravieţuit Foto ISU Vâlcea

Tragedia s-a produs miercuri după-amiaza 20 aprilie, pe un lac împărţit de două localităţi - Marcea - Ioneşti şi Galicea, ambele din judeţul Vâlcea. Localnicii au intervenit rapid cu o platformă de tractare.

În jurul orei 14:00 a zilei de miercuri, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi să salveze o persoană care căzuse cu autoturismul pe care-l conducea în Lacul de acumulare Băbeni, de pe râul Olt.

„Şoferul (de fapt o şoferiţă de 19 ani - n.r.) a pierdut controlul asupra autoturismului şi a sărit peste dig, plonjând în lac”, a explict purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger. 

GALERIE FOTO DE LA ACCIDENTUL CU MAŞINA CĂZUTĂ ÎN RÂUL OLT, ÎN VÂLCEA

Tânăra a reuşit să se autoevacueze, înainte ca maşina să se scufunde. Paznicii barajului, care au observat accidentul, au intervenit rapid, cerând ajutorul şi unei maşini de tractări. 

Pe  fată au reuşit să o scoată din apă cu ajutorul unei scânduri, pe care i-au întins-o ca să se prindă de ea. 

Pasagerul, un tânăr de 21 de ani, nu a reuşit însă să iasă din maşină. Autoturismul s-a izbit, se pare violent de dig, iar apoi s-a răsturnat în apă. În imagini se observă, de altfel, că plafonul şi aripile de pe partea dreaptă sunt înfundate şi este foarte probabil ca uşile să nu se fi putut deschide, în cazul în care tânărul ar fi încercat să se salveze.

Intervenţia în cazul unei maşini care a căzut într-un lac de acumulare de pe râul Olt, în Vâlcea

„La faţa locului s-au deplasat: o autospecială ASAS, un AMOP, o barcă pneumatică cu un ofiţer şi şase subofiţeri de la Garda de Intervenţie Râmnicu Vâlcea, dar şi un un ISUZU, o barcă, un echipaj SMURD cu un ofiţer şi şase subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Drăgăşani. De asemenea, au fost chemaţi de la domiciliu cei trei scafandri ai Gărzii de Intervenţie Râmnicu Vâlcea”, a mai precizat reprezentantul ISU Vâlcea.

În final, autoturismul a fost scos din lac cu ajutorul localnicilor şi al platformei de tractare particulare. Victima blocată în maşină a fost găsită în stop cardio - respirator. În ciuda tuturor eforturilor de resuscitare din partea echipajului Serviciului Judeţean de Ambulanţă, tânărul din păcate nu a supravieţuit, fiind declarat decesul de către medicul de pe ambulanţă. 

Rămâne deocamdată un mister cum a ajuns maşina, de pe DJ 677 F, care face legătura cu localitatea Galicea, în lac. Potrivit martorilor oculari, cei doi erau colegi de serviciu, iar maşina aparţinea părţilor unuia dintre ei. 

„Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Se efectuează cercetări pentru stabilirea condiţiilor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier”, a menţionat şi Georgiana Stancu, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Vâlcea.

Vă mai recomandăm şi:

Videoclipul cu tancul lui Dani Mocanu a fost lansat pe YouTube. Are milionul de vizualizări. „A lovit intenţionat maşinile ca să-şi facă reclamă“ VIDEO

S-au pomenit cu datorii la bănci, deşi nu au împrumutat niciun leu. Păţania de coşmar a unor pensionari din Vâlcea

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite