Stiri despre sforait

  74 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Poziţii de dormit care te scapă de sforăit şi de durerile de spate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poziţii de dormit care te scapă de sforăit şi de durerile de spate

  Ce poziţii de dormit crezi că sunt cele mai benefice? Ei bine, dacă te confrunţi cu apnee în somn, indicat e să eviţi să dormi pe spate, pentru că problema se va înrăutăţi. Dormitul pe burtă va reduce sforăitul, însă poate cauza dureri de spate, mai ales dacă foloseşti o saltea moale.

 • Medic ORL despre sforăit. „Poate creşte riscul de hipertensiune arterială sau AVC”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medic ORL despre sforăit. „Poate creşte riscul de hipertensiune arterială sau AVC”

  Dr. Anamaria Matioc (44 de ani), medic primar ORL şi coordonator al Compatimentului ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău, a explicat pentru cititorii "Adevărul" în ce situaţii este recomandată extirparea amigdalelor şi a polipilor, cum putem scăpa de sforăit, dar şi de ce nu trebuie să folosim beţişoare de urechi.

 • Scăderea în
greutate diminuează apneea în somn. Studiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scăderea în greutate diminuează apneea în somn. Studiu

  Regimul de slăbire nu ajută doar silueta, dar este o o metodă eficientă de a trata apneea în somn de tip obstructiv, potrivit cercetătorilor. Ei au descoperit că acest sindrom este influenţat de grăsimiea acumulată la limbă.

 • Care este cea mai bună poziţie de somn pentru fiecare persoană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este cea mai bună poziţie de somn pentru fiecare persoană

  Arsuri la stomac, dureri de spate, probleme cu circulaţia sângelui sau ridurile sunt doar câteva din problemele pe care poziţia de dormit le poate accentua. Experţii în probleme de somn explică modul în care putem să ne ferim de acestea.

 • Cum afectează apneea
de somn tensiunea arterială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum afectează apneea de somn tensiunea arterială

  Sindromul de apnee în somn este o tulburare caracterizată prin pauze repetate ale respiraţiei în timpul somnului, asociate cu alterarea oxigenării sângelui şi fragmentarea odihnei. Cel puţin 4% din bărbaţi şi 2% din femei au această tulburare, potrivit statisticilor.

 • Sunătoare şi roiniţă contra tulburărilor de somn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunătoare şi roiniţă contra tulburărilor de somn

  Somnul este indispensabil pentru buna funcţionare a organismului, iar sforăitul afectează calitatea odihnei nocturne. Nu neglija această problemă, pentru că riscurile pentru sănătate sunt destul de mari!

 • Cel mai bun remediu natural pentru sforăit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun remediu natural pentru sforăit

  Sforăitul poate fi cauzat de o obstrucţie sau de alte dificultăţi respiratorii, care poate fi sporadic sau permanent. Însă, pentru unii oameni este o problemă cronică şi un simptom al apneei de somn. În plus, sforăitul este astăzi una dintre cele mai comune tulburări ale somnului în întreaga lume.

 • 10 simptome ale
apneei în somn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 simptome ale apneei în somn

  Sindromul de apnee în somn este o tulburare care presupune pauze repetate ale respiraţiei în timpul somnului, asociate cu alterarea oxigenării sângelui şi fragmentarea odihnei.

 • Greşeli cotidiene care-ţi îmbolnăvesc inima
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greşeli cotidiene care-ţi îmbolnăvesc inima

  În fiecare zi, fără să realizezi, faci anumite greşeli care îţi afectează buna funcţionare a sistemului cardiovascular. Iată care sunt şi cum le poţi evita!

 • Ce alimente combat sforăitul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce alimente combat sforăitul

  Dificultatea de a respira îţi afectează calitatea somnului. Sforăitul, cauzat de trecerea aerului cu greutate prin căile respiratorii îngustate, trebuie tratat la medic şi poate fi remediat şi cu ajutorul unei diete potrivite.

 • Terapia prin somn. Ce boli putem trata şi
preveni printr-un somn odihnitor? Aflaţi la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapia prin somn. Ce boli putem trata şi preveni printr-un somn odihnitor? Aflaţi la Adevărul Live

  O noapte pierdută înseamnă, evident, oboseală, dar şi o stare de irascibilitate şi dificultăţi de concentrare. Dar aceasta este doar o mică dovadă a importanţei somnului pentru funcţionarea creierului în special şi pentru sănătatea organismului în general. Dr. Oana Deleanu, preşedintele Secţiunii de Somnologie a Societăţii Române de Pneumologie, vine la Adevărul Live să ne ofere trucuri pentru un somn odihnitor şi vindecător.

 • De ce e important să tratezi apneea de somn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e important să tratezi apneea de somn

  Petrecem aproximativ o treime din viaţă dormind. Astfel, organismul se reface şi se încarcă cu necesarul zilnic de energie. Apneea nu doar că afectează calitatea somnului, ci predispune şi la apariţia altor probleme de sănătate.

 • Sforăitul la copii, motiv de îngrijorare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sforăitul la copii, motiv de îngrijorare?

  Micuţul tău sforăie... ca un om mare? Ce se ascunde în spatele acestui simptom şi când este cazul să te îngrijorezi îţi raspundem mai jos.

 • Cele mai bune poziţii de somn pentru diferite boli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune poziţii de somn pentru diferite boli

  Dureri de spate, arsuri stomacale sunt doar câteva dintre afecţiunile care pot fi ameliorate prin adoptarea unei poziţii de dormit corecte. Află care sunt cele mai bune poziţii de somn pentru diferite boli!

 • Legătura dintre grupa de sânge şi somn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legătura dintre grupa de sânge şi somn

  Ştiai că există o legătură între grupa de sânge şi ritualul de somn? Despre reprezentanţii grupei 0 se spune că vorbesc în somn. Află ce îi caracterizează pe cei care au alte grupe sangvine!

 • Remedii naturale şi exerciţii
simple pentru a scăpa de sforăit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturale şi exerciţii simple pentru a scăpa de sforăit

  Sforăitul este o afecţiune foarte des întâlnită, care îi deranjează mult pe partenerii de viaţă ai pacientului. Trebuie identificată cauză sforăitului, dar sunt şi metode simple sau ceaiuri care pot ameliora această afecţiune.

 • Cauzele sforăitului şi riscurile la care se expun cei care
sforăie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauzele sforăitului şi riscurile la care se expun cei care sforăie

  Una dintre cele mai întâlnite probleme, atât la femei, cât şi la bărbaţi este sforăitul. Acest sunet poate fi extrem de deranjant, iar în timp poate crea probleme cardiace sau chiar un atac vascular cerebral. Specialiştii ne spun că există remedii atât chirurgicale, cât şi remedii mai puţin invazive.

 • Mărarul, planta cu
 virtuţi miraculoase: opreşte sughiţul, alungă sforăitul şi curăţă perfect dinţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărarul, planta cu virtuţi miraculoase: opreşte sughiţul, alungă sforăitul şi curăţă perfect dinţii

  Folosit în preparate culinare ca şi condiment cărora le dă o savoare inconfundabilă, banalul mărar are proprietăţi uimitoare. Efectele sale miraculoase au fost menţionate încă din Egiptul Antic. De exemplu, puţini ştiu că uleiul de mărar poate opri sforăitul, că este imbatabil în curăţarea dinţilor şi a gingiilor, împiedicând înmulţirea bacteriilor sau că poate alunga sughiţul.

Modifică Setările