Superpatul care combate sforăitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum tulburările de somn sunt tot mai frecvente astăzi, un număr mare de companii din industria tech şi-au concentrat resursele pentru a scoate pe piaţă dispozitive care să ne ajute să dormim mult şi bine, ba chiar şi paturi antisforăit, pe care le-au prezentat la târgul de tehnologie CES 2014.

Compania Sleep Number a prezentat la târgul de tehnologie CES 2014 de la Las Vegas o inovaţie medicală care promite să uşureze viaţa a zeci de milioane de oameni din întreaga lume: patul antisforăit.

Costă 8.000 de dolari adică aproximativ 5.900 de euro şi oferă atât confort, cât şi o sumedenie de dispozitive care monitorizează somnul. În primul rând, patul antisforăit monitorizează fiecare mişcare a corpului în timpul nopţii (un avantaj faţă de alte dispozitive care monitorizează doar mişcarea încheieturilor mâinilor sau picioarelor).

În plus, în cazurile în care într-un pat dorm două persoane, acesta poate identifica problemele de somn ale fiecăreia dintre ele. Mai precis, dacă, de exemplu, una dintre persoane nu a putut să se odihnească peste noapte, patul spune a doua zi dacă de vină a fost cealaltă persoană care s-a mişcat prea mult în timpul somnului.

Dacă este necesar, patul poate fi ajustat astfel încât să fie mai tare, mai rigid pe o parte şi mai moale pe cealaltă, astfel încât să răspundă nevoilor fiecărei persoane în parte.

pat antisforait foto sleep numbers

Cum opreşte sforăitul

Adevăratul motiv pentru care patul companiei Sleep Number a captat atenţia vizitatorilor târgului din Las Vegas este că producătorii pretind că patul combate sforăitul. Cum? Atunci când persoana în cauză începe să sforăie, patul o mişcă încet în sus şi-n jos, astfel încât să i se deschidă căile respiratorii, fără să-i întrerupă somnul. Practic, această practică este varianta mai avansată a vechii zdruncinături oferite de partener.

Lămpile relaxante şi efectul de somnifer

O altă invenţie prezentată la CES 2014 aparţine companiei Withings şi reprezintă un dispozitiv care nu numai că monitorizează etapele somnului şi factorii care-l perturbă, dar este prevăzut şi cu o lampă cu lumină colorată care te ajută să ai un somn odihnitor – Aura.

lampa pentru somn foto bbc

La culcare, Aura emană o lumină roşie, numai bună să adormi, după cum au demonstrat studiile în domeniu. În plus, dacă tot ai probleme să adormi, poate emite şi sunete liniştitoare. Iar dimineaţa, lampa emană lumină albastră, care are efectul invers luminii roşii – suprimă eliberarea de melatonină, hormonul somnului, şi ne stimulează să ne trezim.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite