Stiri despre mentalitate

  67 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Şcoala cu o nouă viziune asupra educaţiei: „Copilul să vină cu drag la ore“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala cu o nouă viziune asupra educaţiei: „Copilul să vină cu drag la ore“

  Cadrele didactice de la Şcoala gimnazială nr.28 „Dan Barbilian“, din Constanţa, îşi propun să pună mai mult accent pe educaţie şi pe schimbarea mentalităţilor decât pe cumpărarea de mobilier şi de strângere a fondului clasei. Unitatea derulează proiectul SuperTeach, care pune copilul în centrul universului şcolar.

 • Speranţe de doi bani sau de doi poli jumate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Speranţe de doi bani sau de doi poli jumate

  Speranţele de schimbare la nivelul administraţiei publice centrale şi locale sunt cele mai mari. Paradoxal, însă, dar de înţeles din anumite puncte de vedere care ţin de educaţie, de mentalitate şi de alţi factori, majoritatea cetăţenilor cu drept de vot, din pătura săracă a populaţiei Bucureştiului îi preferă pe edilii care ”Au furat, dar au şi făcut!” Nu mai contează neajunsurile! Nu contează cetăţenii batjocoriţi continuu, umiliţi şi furaţi!

 • Lecţia Simonei pentru noi toţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia Simonei pentru noi toţi

  „Ar fi fost prea frumos”. Vă sună cunoscut? Ar fi fost, cu siguranţă, una dintre primele reacţii dacă rezultatul finalei de la Wimbledon 2019 ar fi fost altul. Am auzit fraza asta atât de des în România şi despre români, încât i-am dat şi un nume: sindromul AFFPF (ar fi fost prea frumos).

 • Se mai poate schimba România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se mai poate schimba România?

  Au trecut, iată, 29 de ani de la Revoluţia din decembrie '89 şi parcă a fost ieri! Câte vieţi s-au pierdut atunci, câtă durere a cuprins zeci de mii de suflete, câte speranţe şi năzuinţe au apus până azi...!

 • Ţara în care ne surprinde totul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara în care ne surprinde totul

  „Nu suntem pregătiţi să preluăm preşedinţia Consiliului Uniunii Europene!“. „Bine, mă, că am fost pregătiţi să fim în NATO şi-n Uniunea Europeană“, îmi zic, în gând, în timp ce rememorez o serie de episoade din istoria acestui pământ care ne arată cât de pregătiţi am fost să facem faţă istoriei. Realizez că dacă nu înţelegem că trebuie să ne schimbăm mentalitatea, nu prea avem şanse să fim altfel.

 • INTERVIU David Lipper, actorul canadian care schimbă mentalităţi în România: „Am văzut că aici oamenii se concentrează foarte mult pe probleme“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU David Lipper, actorul canadian care schimbă mentalităţi în România: „Am văzut că aici oamenii se concentrează foarte mult pe probleme“

  Actorul, scenaristul şi producătorul canadian David Lipper, cunoscut mai ales graţie rolului din serialul „Full House“, ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre cursurile de actorie şi public speaking pe care le predă în România alături de celebra Ivana Chubbuck. Printre altele, artistul ne-a mărturisit că trebuie să schimbe mentalităţi, dar odată ce reuşeşte, elevii din România devin mult mai buni decât cei din America.

 • Obiceiurile oamenilor fericiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiceiurile oamenilor fericiţi

  În timp ce foarte multe lucruri care ni se întâmplă ne fac fericiţi preţ de câteva minute, studiile arată că această fericire nu durează. Un studiu realizat de Universitatea Northwestern a măsurat nivelul de fericire al oamenilor obişnuiţi împotriva celor care au câştigat premii mari la loterie în anul precedent. Cercetătorii au fost surprinşi să descopere că nivelurile de fericire ale ambelor grupuri erau practic identice.

 • Mentalitatea interdependenţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mentalitatea interdependenţei

  În România, de când te naşti ce e mai trist e că traseul vieţii e marcat de jaloane imuabile. Generaţii întregi şi-au clădit speranţa afirmării pe iluzii deşarte. Şi au tot aşteptat. Indiferent că a fost capitalism, comunism sau liberalism, parcă spaţiul românesc nu este benefic împlinirii decât pentru oameni fără conştiinţă, hoţi şi supuşi pe linie de partid.

 • Nimicurile care ne distrug viitorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nimicurile care ne distrug viitorul

  Este îngrijorător de-a dreptul că acest fenomen se află în creştere, iar când vom conştientiza gravitatea situaţiei, cât de mult ne afectează atenţia sporită pentru nimicuri, va fi cam târziu. Va fi  greu şi ne vor trebui mulţi ani să revenim la normalitate, să aşezăm lucrurile în matca lor firească, să acordăm atenţia cuvenită lucrurilor cu adevărat importante şi să punem la locul cuvenit valorile după care trebuie să ne ghidăm.

 • De ce Poliţia Română nu îşi face treaba profesionist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Poliţia Română nu îşi face treaba profesionist

  Mai îngrijorător însă, s-au creat aparenţele şi suspiciunea că această nemulţumire i-a determinat pe unii angajaţi ai Poliţiei Române să o lase mai moale cu meseria, cu care şi aşa nu prea se omorau, dovadă şi avalanşa de infracţionalitate din România! Această mentalitate nocivă, completată de incompetenţa, neprofesionalismul şi neajunsurile din Poliţie, ar putea constitui o premieră periculoasă pentru siguranţa publică.

 • Mintea românilor de pe urmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mintea românilor de pe urmă

  Funeraliile regelui Mihai, al cărui model de comportament politic va rămâne intangibil, au scos la iveală o altă „calitate” a comunităţii noastre, gândirea retroactivă. După ce zeci de ani regele a fost respins, ignorat şi marginalizat, acum românii şi-au descoperit efuziunea monarhistă. Ceasul al doisprezecelea, la care se trezesc întotdeauna românii este, încă o dată, tardiv.

 • Câştigul românilor la moartea Regelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câştigul românilor la moartea Regelui

  Acum, odată cu moartea regelui, istoria interzisă are toate canalele deschise pentru a putea fi cunoscută de români, lucru care, în timp, le-ar putea schimba conştiinţele, mentalităţile, i-ar face să privească din altă perspectivă atât trecutul, cât mai ales viitorul. Dacă poporul ar fi cunoscut cu adevărat istoria României, altfel ar fi gândit şi total diferit şi-ar fi ales conducătorii ultimelor decenii.

 • VIDEO Povestea femeii care a reuşit în afaceri în lumea arabă: „Niciun bărbat n-a ştiut presiunile cu care mă confruntam“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Povestea femeii care a reuşit în afaceri în lumea arabă: „Niciun bărbat n-a ştiut presiunile cu care mă confruntam“

  Leila Hoteit este o femeie de afaceri din Emiratele Arabe Unite cu o experienţă de peste 17 ani şi doctorat în inginerie electrică. A făcut cercetare în Anglia şi consultanţă în Orientul Mijlociu, lucrând în domenii dominate de bărbaţi. O întrebare pe care i-a adresat-o fiica ei a pus-o în dificultate: „De ce aici, unde locuim noi, nu există poze cu femei puternice pe pereţi?“.

 • Despre talibanii din învăţământ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre talibanii din învăţământ

  Când bătaia nu mai este ruptă din rai, mulţi dintre talibanii din educaţie încă sunt la posturi, chiar dacă au ieşit de ani buni la pensie! Sunt nemuritori în şcolile unde mai predau, chiar dacă nu mai folosesc bătaia drept principala armă a educaţiei. Dar sunt depăşiţi total, moral şi profesional. Nu au mai evoluat deloc în pas cu materiile pe care le predau. Sunt incapabili să mai progreseze.

 • Acţiunea prin jale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acţiunea prin jale

  Revin la o temă care mă preocupă de ceva vreme: cum poţi să schimbi o naţiune pornind de la datele ei proprii, de la tipul ei de sensibilitate, de la mentalitatea şi tradiţiile ei. Este uşor să îndemni un popor să se schimbe urmând idealurile altora.

 • Dante Stein: Trebuie sa creăm o nouă mentalitate românească. Mentalitatea RE:START
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dante Stein: Trebuie sa creăm o nouă mentalitate românească. Mentalitatea RE:START

  Multe ţări de succes precum Germania, Statele Unite, Finlanda etc, şi-au construit în timp un spirit, un set de virtuţi care le permite sa fie foarte productive şi performante. Germanii au „Deutsche Tugenden”, americanii au „the Can-Do spirit”, iar finlandezii, eroii educaţiei moderne, au spiritul naţional „Sisu” etc.

 • Când toată lumea fură, nu se mai numeşte furt. Se cheamă contract colectiv de muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când toată lumea fură, nu se mai numeşte furt. Se cheamă contract colectiv de muncă

  Acum vreo zece ani, un prieten care avea un mare restaurant, mi-a arătat ce a filmat el în bucătărie cu nişte camere ascunse. Exasperat că un angajat fură încontinuu, a instalat nişte camere disimulate în bucătărie şi în alte câteva locuri. Şi chiar în ziua în care le-a dat drumul, m-a chemat să îmi arate ceva.

 • Comunismul generalizat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comunismul generalizat

  Sincer să fiu, nu îi înţeleg pe cei care strigă sau postează ”comunism!” şi leşină. De parcă numai un partid ar însemna comunismul!

 • Cum creştem un copil fericit, cu mentalitate de învingător: eveniment gratuit dedicat părinţilor, util copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum creştem un copil fericit, cu mentalitate de învingător: eveniment gratuit dedicat părinţilor, util copiilor

  Toţi părinţii îşi doresc copii care să devină adulţi responsabili, instruiţi şi fericiţi. Singurul instrument care îi ajută cu adevărat pe copii să dobândească aceste calităţi este educaţia pozitivă, instrument aflat la îndemâna părinţilor, acasă, iar la şcoală poate fi uşor transmis de profesori, după cum se va arăta în cadrul evenimentului cu participare gratuită „Educaţia pozitivă şi Teoria Inteligenţelor Multiple”, din 11 mai, la Bucureşti.

 • Ce se întâmplă cu copilul când protectorul se transformă în agresor, ca în cazul grădinţei Flipper
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă cu copilul când protectorul se transformă în agresor, ca în cazul grădinţei Flipper

  Într-o societate în care am fost învăţaţi că obedienţa este singura atitudine care scapă nepedepsită, formăm în continuare generaţii folosind pedeapsa ca metodă de disciplinare. Acasă ori la şcoală, o vorbă aspră, o privire severă sau o palmă au devenit regula. Psihoterapeutul de familie Oana Calnegru şi Nora Neghină, trainer şi preşedinte al Asociaţiei Mindsight, au explicat cât de nocivă este o astfel de mentalitate şi care sunt alternativele.

 • 6 obiceiuri mintale care ne împiedică să ne bucurăm de viaţă: cum devenim cinici şi ajungem să vedem totul în negru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 obiceiuri mintale care ne împiedică să ne bucurăm de viaţă: cum devenim cinici şi ajungem să vedem totul în negru

  De la iertarea de sine şi a celorlalţi şi până la pesimismul cronic, există mai multe obiceiuri mintale care ne conduc cu paşi înceţi dar siguri pe drumul amărăciunii. Vă prezentăm mai jos care sunt acestea şi prin ce se caracterizează, pentru a identifica schimbările pe care trebuie să le faceţi astfel încât să redescoperiţi plăcerea de a trăi.

Modifică Setările