De ce Poliţia Română nu îşi face treaba profesionist
0Mai îngrijorător însă, s-au creat aparenţele şi suspiciunea că această nemulţumire i-a determinat pe unii angajaţi ai Poliţiei Române să o lase mai moale cu meseria, cu care şi aşa nu prea se omorau, dovadă şi avalanşa de infracţionalitate din România! Această mentalitate nocivă, completată de incompetenţa, neprofesionalismul şi neajunsurile din Poliţie, ar putea constitui o premieră periculoasă pentru siguranţa publică.
În ultima vreme, constatăm că se întâmplă infracţiuni grave în spaţiul public, care ar fi putut fi prevenite dacă Poliţia, sesizată înainte, repetat, şi-ar fi făcut treaba! Exemple: cazul poliţistului de la Rutieră, acuzat de pedofilie, de care se ştia ce hram poartă chiar la locul lui de muncă, nu s-ar mai fi repetat dacă poliţia şi parchetul şi-ar fi făcut treaba; cazul militarului care şi-a omorât iubita la coafor şi care era sesizat de mai multe ori şi cunoscut la poliţie; cazul criminalului din Bucureşti care a intrat în grădiniţă şi şi-a înjunghiat soţia, caz cunoscut la poliţie, nu s-ar fi întâmplat dacă oamenii legii îşi făceau treaba cu profesionism.
Exemplele ar putea continua şi cu unii angajaţi din Poliţie deveniţi peste noapte infractori. De astfel de cazuri, de te doare mintea, soldate cu omoruri, violuri, infracţiuni de pedofilie şi altele asemenea, cu grad mare de criminalitate, aflăm în fiecare zi la ştiri. Ne crucim cu toţii cum de unii oameni ai legii nu-şi fac datoria pentru care sunt plătiţi din banii publici, favorizând infractorii, sporind riscurile la adresa siguranţei comunităţii şi a cetăţenilor!!!
Ştiaţi că în fiecare zi, se înregistrează câteva mii de evenimente, adunate se strâng zeci de mii de sesizări pe lună, la Poliţie, majoritatea anunţate la 112 şi tot majoritatea rămase statistică în dosare, că de rezolvarea lor e forte greu să vorbim!!! Poliţia Română ne anunţă zilnic că mii de poliţişti lucrează din toate puterile, pentru siguranţa cetăţenilor, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Nu ne spune însă şi câte din sesizările înregistrate sunt rezolvate, în cât timp şi cu ce rezultate!!!
Face public, însă, acţiunile în curs, percheziţiile, cercetările privind suspiciunile de comitere a unor infracţiuni grave în privinţa unor persoane fizice sau grupuri de persoane!!! Exemple:
„07 Februarie 2018 Sursa: IPJ Argeş
UPDATE: PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACŢIUNI ECONOMICE
Mai multe sisteme informatice, telefoane mobile, tablete şi documente fiscale au fost ridicate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş în urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă. [...]“
„07 Februarie 2018 Sursa: IPJ GIURGIU
PERCHEZIŢII LA PERSOANE CERCETATE PENTRU CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI
Peste 170.000 de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă au fost ridicate în urma unei acţiuni de prindere în flagrant delict şi a 13 percheziţii efectuate de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene [...]“
„07 Februarie 2018 Sursa: IPJ Prahova
PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DIN SOCIETĂŢI COMERCIALE ŞI ATM-URI
La această oră, poliţiştii din Prahova şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române efectuează 5 percheziţii, pe raza judeţelor Prahova şi Ilfov, la persoane bănuite de furturi din societăţi comerciale şi [...]“
E ca şi cum ar anunţa dinainte infractorii că vine să-i ridice! Nu ar fi normal ca Poliţia să dea publicităţii rezultatele unor astfel de acţiuni după terminarea lor, atunci când au şi nişte rezultate concrete?
În prezent, se duc discuţii contradictorii pe marginea salarizării poliţiştilor, mulţi arătându-se nemulţumiţi, prin unii lideri de sindicat, de noua grilă de salarizare. Ce este mai îngrijorător însă, s-au creat aparenţele şi suspiciunea că această nemulţumire i-a determinat pe unii angajaţi ai Poliţiei Române să o lase mai moale cu meseria, cu care şi aşa nu prea se omorau, dovadă şi avalanşa de infracţionalitate din România! Această mentalitate nocivă, completată şi de incompetenţa, neprofesionalismul şi neajunsurile din Poliţie, ar putea constitui o premieră periculoasă pentru siguranţa şi ordinea publică. Declaraţiile actualului ministru de Interne, Carmen Dan, precum că poliţiştii erau „mult mai motivaţi să stea acasă decât să vină la serviciu“, pot duce la multe concluzii. Aceasta s-a arătat îngrijorată: „Afirmaţii de genul - poliţiştii nu vor mai lucra după ora 16,00 - riscă să genereze o panică nejustificată în rândul cetăţenilor. Asigurăm cetăţenii că Poliţia îşi va face datoria ca şi până acum!“, a spus ministrul de Interne, într-o conferinţă de presă, acuzând difuzarea de „mesaje iresponsabile în spaţiul public“, potrivit cărora poliţiştii „vor lucra doar în intervalul orar 8.00-16.00“.
Privind realitatea românească, în care infractorii au ajuns să facă legea, mi se pare un lucru extrem de grav ca un ministru de Interne să asigure cetăţenii că „Poliţia îşi va face datoria ca şi până acum!“
Adică, prost şi foarte prost, favorizând infracţionalitatea şi afectând grav siguranţa cetăţenilor şi a comunităţii!
Că tot sunt discuţii aprinse despre salarizare, ştie cineva câţi bani se risipesc pe veniturile încasate de acei poliţişti incompetenţi, neprofesionişti, habarnişti, delăsători, piloşi, unii dintre ei transformaţi în infractori periculoşi?