Stiri despre macese

  56 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Duşmanii de temut ai viruşilor. Cum trebuie băute ceaiurile care alungă răceala şi la ce trebuie să fim atenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duşmanii de temut ai viruşilor. Cum trebuie băute ceaiurile care alungă răceala şi la ce trebuie să fim atenţi

  Antiseptice şi diuretice, ceaiurile sunt de mare ajutor în tratamentele împotriva afecţiunilor sezonului rece. Medicii spun că trebuie băute cel puţin cinci zile şi e bine să avem mare grijă să nu fie fierbinţi, ci doar călduţe, deoarece irită şi mai mult zonele inflamate de răceală. Pe lista remediilor naturale şi sănătoase se află măceşele, busuiocul şi cătina, care grăbesc vindecarea în caz de viroze respiratorii, faringite şi laringite.

 • Cum se prepară lichiorul de măceşe şi cui îi este recomandat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară lichiorul de măceşe şi cui îi este recomandat

  Recunoscute mai ales pentru proprietăţile lor hepatoprotectoare, vitaminizante şi antidiabetice, măceştele au o serie lungă de acţiuni terapeutie. Sunt recomandate de fiototerapeuţi în cazul mai multor afecţiuni, de la tulburările de circulaţie periferică, până la bolile ficatului, dar mai ales pentru detoxifierea şi tonifierea organismului. Una dintre cele mai plăcute forme de administrare a acestor fructe este lichiorul de măceşe.

 • Cura de 45 de zile care te ţine departe de alergii. Cum prepari infuzia combinată de măceşe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cura de 45 de zile care te ţine departe de alergii. Cum prepari infuzia combinată de măceşe

  Alergiile sunt reacţii imunologice excesive ale organismului la anumite elemente, denumite alergeni. Polenul, acarienii, părul animalelor, sporii ciupercilor, elemente inofensive pentru majoritatea oamenilor, sunt principalii vinovaţi în declanşarea alergiilor la persoanele cu astfel de predispoziţii. Lista alergenilor e mult mai lungă, iar remediile nu se rezumă la medicamente.

 • Plantele din flora spontană care ne ajută să depăşim sănătoşi şocurile termice ale toamnei. Cum ne ajută cătina, păducelul sau sunătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plantele din flora spontană care ne ajută să depăşim sănătoşi şocurile termice ale toamnei. Cum ne ajută cătina, păducelul sau sunătoare

  Flora spontană este încă bogată în plante benefice sănătăţii, recomandate mai ales acum, în perioada de trecere de la sezonul cald la cel rece, care expune organismul la şocuri termice. Vorbim despre fructele de cătină, măceşe sau păducel, şi frunzele şi florile de gălbenele, sunătoare şi codiţa şoricelului.

 • Ce efecte secundare pot avea infuziile de plante
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce efecte secundare pot avea infuziile de plante

  Băute prea fierbinţi sau în momente nepotrivite ale zilei, ceaiurile au urmări nedorite. Vezi în situaţii anumite infuzii ajung să-şi piardă din proprietăţi!

 • Top leacuri pentru problemele renale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top leacuri pentru problemele renale

  Sănătatea rinichilor poate fi menţinută şi cu ajutorul câtorva aliaţi din natură. Printre remediile utile în acest sens se numără plantele cu efect antiinflamator, diuretic şi antiinfecţios.

 • Măceşele, remediu pentru toate bolile. Cum ţin în formă inima fructele care conţine cele mai multe vitamine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măceşele, remediu pentru toate bolile. Cum ţin în formă inima fructele care conţine cele mai multe vitamine

  Considerate leac universal pentru că tratează multe afecţiuni şi previn apariţia altora, măceşele sunt fucte care furnizează organismului toate substanţele necesare funcţionării optime.Au efect antidiabetic, previn apariţia tumorilor, sunt cicatrizante, cresc pofta de mâncare, previn ateroscleroza, trateaza afecţiunile hepato-biliare şi reglează metabolismul.

 • Măceşele şi nebănuitele lor beneficii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măceşele şi nebănuitele lor beneficii

  Măceşele sunt o sursă grozavă de vitamine. Conţin o cantitate deloc de neglijat de vitamina C, dar şi de vitaminele A, B1, B2, PP şi K.  De asemenea, sunt bogate în magneziu, potasiu şi fosfor care fac ca măceşele să aibă numeroase proprietăţi benefice pentru organism.

 • Măceşele previn virozele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măceşele previn virozele

  Dacă ştii că la schimbarea de sezon răceşti adesea, ia în considerare remediile care conţin măceşe. Au o concentraţie mai mare de vitamina C decât lămâile, portocalele şi afinele.

 • Care sunt ceaiurile care te pot îmbolnăvi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt ceaiurile care te pot îmbolnăvi

  Ceaiurile sunt unele dintre cele mai folosite remedii naturiste, însă există situaţii în care-ţi pot face mai mult rău dacă suferi de anumite boli, dacă nu le bei la momentul potrivit sau prea fierbinţi.

 • Top trei ceaiuri-medicament, adevărate vaccinuri antigripale. În câte zile tratează răceala şi de ce nu trebuie băute fierbinţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top trei ceaiuri-medicament, adevărate vaccinuri antigripale. În câte zile tratează răceala şi de ce nu trebuie băute fierbinţi

  Remedii naturale şi sănătoase, ceaiurile din plante pot veni de hac răcelilor, reuşind să alunge stările de rău. La îndemâna oricui, înainte de a ajunge la medic, o băutură călduţă din plante face minune la febră şi tuse. Antiseptice şi diuretice, acestea ajută în tratamentele împotriva afecţiunilor sezonului rece.

 • Cele mai bune ceaiuri pentru răceală şi gripă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune ceaiuri pentru răceală şi gripă

  Ceaiul este cel mai utilizat remediu naturist în sezonul rece, potrivit unui studiu recent realizat în ţara noastră. Iată cum poţi prepara cele mai bune ceaiuri pentru răceală şi gripă.

 • Siropuri naturale pentru imunitate la copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Siropuri naturale pentru imunitate la copii

  Cum îţi poţi ajuta copilul să nu mai răcească imediat ce îl duci la grădiniţă? Îl hrăneşti sănătos, doarme suficient, se joacă în aer liber, dar totuşi răcelile se ţin lanţ? Încearcă şi siropurile naturale pentru imunitate la copii.

 • Tratamente naturiste pentru
picioare grele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste pentru picioare grele

  Ai gleznele umflate şi te dor? Îţi simţi picioarele ca şi cum ar fi de plumb? Aceste senzaţii neplăcute, cauzate de insuficienţa venoasă, afectează foarte multe femei, mai ales în sezonul cald. Pentru reducerea disconfortului şi a umflăturilor, poţi apela cu încredere la tratamente naturiste.

 • Măceşele, remediul universal care previne tumorile şi reglează metabolismul. Şapte motive pentru a consuma ceaiul de măceşe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măceşele, remediul universal care previne tumorile şi reglează metabolismul. Şapte motive pentru a consuma ceaiul de măceşe

  Aproape toate substanţele necesare organismului nostru se găsesc într-un fruct de măceş. Acestea sunt remediul universal care tratează mai multe afecţiuni şi previn apariţia altora. Au efect antidiabetic, previn apariţia tumorilor, sunt cicatrizante, cresc pofta de mâncare, previn ateroscleroza, trateaza afecţiunile hepato-biliare şi reglează metabolismul.

 • Cele mai profitabile culturi de plante medicinale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai profitabile culturi de plante medicinale

  Cele mai profitabile culturi de plante medicinale din România s-au dovedit a fi în ultimii ani cele de lavandă, de cătină, goji, aronia şi de măceşe. Plantele medicinale au început să fie foarte căutate şi pe piaţa românească, însă ele se bucură de un adevărat succes pe pieţele europene datorită cererii mari din partea jucătorilor din industria farmaceutică. „Adevărul“ vă prezintă care sunt cele mai profitabile culturi de plante medicinale.

 • Cele mai bogate alimente în vitamina C
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bogate alimente în vitamina C

  Un nutrient esenţial pentru organism şi antioxidant. vitamina C este importantă pentru a reduce apariţia proceselor degenerative, cum este şi cazul prevenirii accidentelor vasculare cerebrale.

 • Măceşele, medicamentele naturale cu zeci de indicaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măceşele, medicamentele naturale cu zeci de indicaţii

  Cu un conţinut de vitamina C de 50 de ori mai mare decât în lămâie şi de 200 de ori mai mare decât în mere, dar şi cu alte substanţe esenţiale funcţionării optime a organismului, măceşele ne asigură un scut infailibil contra bolilor.

 • Măceşele, sursa ta de vitamine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măceşele, sursa ta de vitamine

  Cu o concentraţie mare de vitamina C, fructele mici şi roşii de măceş întăresc imunitatea şi previn virozele specifice schimbărilor de sezon. De asemenea, măceşele au în compoziţie şi alte substanţe care combat oboseala şi dau o stare de bine.

 • Măceşele şi cătina din Buzău, materie primă pentru industria farmaceutică din Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măceşele şi cătina din Buzău, materie primă pentru industria farmaceutică din Germania

  Cătina şi măceşele din pădurile Buzăului au mare căutare în industria farmaceutică din ţară dar mai ales din Germania. Fructele de pădure sunt colectate prin forţe proprii de Direcţia Silvică sau achiziţionate de la persoane fizice. Au început să sosească la depozit unde, mai întâi sunt sortate şi refrigerate, iar apoi ambalate în saci şi congelate.

Modifică Setările