Remedii eficiente contra paraziţilor intestinali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se apreciază că între 50 şi 60% dintre copii sunt sub „asediul” paraziţilor intestinali. Dar şi adulţii le cad victimă, de foarte multe ori. Aceştia sunt periculoşi, deoarece fură energia şi deschid poarta către alte boli. Le poţi veni însă de hac, folosind remediile naturale.

Există 73 de paraziţi care-şi aleg ca gazdă organismul uman, dintre care 35 îmbolnăvesc intestinele. Cei mai prolifici sunt giardia, oxiurii şi limbricii. Aceştia din urmă apar mai frecvent în mediul rural, în timp ce giardia dă lovitura mai des la oraşe. 

Infectarea se face pe cale digestivă, prin consumul de apă şi alimente contaminate, dar şi prin intermediul mâinilor murdare. Prezenţa lor poate fi demascată de oboseala cronică, dureri abdominale, balonare, greţuri, anemie, scădere în greutate şi somn foarte agitat.

Arsenalul din natură

USTUROIUL este o adevărată armă de distrugere în masă a tuturor paraziţilor. Anumite substanţe pe care le conţine „ameţesc” viermii şi aceştia nu se mai opun mişcărilor tubului digestiv, care îi împinge spre rect, eliminându-i. Usturoiul poate fi consumat ca atare sau sub formă de mujdei. 

O metodă consacrată de luptă cu paraziţii intestinali este camuflarea usturoiului în hrana preferată a acestora: laptele. Într-o cană (250 ml) cu lapte se pun 6-8 căţei de usturoi tocaţi mărunt. Amestecul dat de 2-3 ori în clocot, la foc domol, se bea în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, cu 15-20 minute înainte de micul dejun. Tratamentul trebuie să dureze cel puţin două săptămâni. Dacă nu suporţi gustul şi mirosul de usturoi, poţi apela la varianta sa în capsule.

SEMINŢELE DE DOVLEAC decojite, crude, sunt un remediu redutabil contra invaziilor parazitare. La prepararea unei doze pentru adulţi sunt necesare 300 g de seminţe, doua linguriţe de miere şi 50 ml de apă plată. Pasta obţinută se administrează fracţionat, timp de o ora, înaintea micului dejun. Pentru copii, doza de seminţe variază în funcţie de vârstă: pentru cei de 2-3 ani se folosesc cel mult 50 g, pentru 5-7 ani între 80-100 g, pentru cei mai mari de atât, până spre 12 ani, e recomandată o cantitate de 150 g. 

O altă reţetă, mai radicală, constă în mixarea a 1,2 kg de seminţe trecute prin maşina de tocat cu 0,5 kg de miere şi 100 ml de lapte proaspăt. Compoziţia se împarte în 3 părţi, care se consumă din oră în oră. După alte 3 ore, se iau 3 linguri de ulei de ricin. 

Practic, seminţele au rolul de a aduna paraziţii de pe pereţii intestinului, iar purgaţia provocată de ulei – de evacuare. Dacă paraziţii nu s-au eliminat, tratamentul se repetă a două zi. Atenţie însă, cu 12 ore înainte, nu se mănâncă nimic. 

SUCUL DE CEAPĂ este un puternic detoxifiant, dar şi exterminator ai „nepoftiţilor mono sau pluricelulari” din organsimul nostru. Se consumă în doze de maximum 50 ml pe zi, în combinaţie cu miere, suc de morcov sau ţelină. Se poate prepara şi un „ceai" dintr-o ceapă de mărime potrivită, pusă la macerat într-o jumătate de litru de apă. Se lasă peste noapte şi dimineaţa se beau câteva înghiţituri pe stomacul gol.

PELINUL. O linguriţă de tinctură (un sfert de linguriţă în cazul copiilor) bine diluată în apă sau suc de morcov luată pe stomacul gol ar putea rezolva problema. Operaţiunea se repetă după 14 zile (pentru a corespunde ciclului de viaţă al oxiurilor, de exemplu). Există şi o variantă mai „dulce” a tratamentului: se amestecă o linguriţă de pelin mărunţit cu o linguriţă de anason şi cu 2 linguri de miere sau gem, din care se ia câte o linguriţă dimineaţa, înainte de micul dejun, timp de 6-8 zile.


Alte ajutoare

Infuziile de: cimbru - 50 g la un litru de apă, 3 zile pe săptămână; afin – 2 linguriţe la 100 ml de apă, racţionat în 3 reprize; anason şi cicoare – 2 linguriţe la cană, de 2 ori pe zi; coada-şoricelului şi gălbenele – 2 linguri la 100 ml, dimineaţa pe stomacul gol, coriandru – 4 linguriţe la 100 ml apă, dimineaţa, la prima oră; măceşe – 2 părţi măceşe fără puf şi o parte miere, din care se iau 2-3 linguriţe pe zi.

Decocturile din: rădăcini de iarbă-mare – 4 linguri la cană, câte 3-4 linguri pe zi; rădăcini de ghintură – o linguriţă la un litru de apă, din care se bea câte 1/2 cană, de 2 ori pe zi.

Clismele cu: apă călduţă, ceai din frunze de ferigă (2 linguri opărite cu 250 ml apă clocotită), zeama de la 3-4 căţei de usturoi, o linguriţă oţet; ceai de pelin şi flori de muşeţel (30-40 g la un litru de apă în cazul copiilor, mai concetrat la adulţi).

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite