Vânzător de măceşe care are leac la toate bolile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maceşe la export
maceşe la export

Direcţia Silvică a vândut anula acesta măceşe la export de zeci de mii de euro. Unii botoşăneni, mai patrioţi, refuză conceptul de export atunci când sănătatea românilor este aşa de şubredă. Află ce sfaturi are.

Traian Tudose, de 72 de ani, se declară român autentic. Nu este de acord cu exportul fructelor care dau sănătate şi de aceea preferă să stea la tarabă cu măceşele, păducelul şi altele. Omul vinde cu 5 lei kg kilogramul de măceşe şi pentru a aduna bate locuri numai de el cunoscute.

Este nostalgic după vremurile în care fabricile valorificau fructele pădurii şi are un mesaj pentru cei de la conducere.

„ Este o vorbă: Dă-mi, Doamne, cap de porc şi minte de neamţ! Era o vreme când se făcea pastă de măceşe, sănătate curată. Acum se trimite peste hotare, la străini. Eu sunt român adevărat, nici paşaport nu am, dar mi-e ciudă pe ăştia. De ce dau la export, când noi avem atâta nevoie de sănătate. Ţara este plin de fructe care ne salvează de boli" spune nea Traian cu năduf.

Traian Tudose are leac pentru orice şi recomandă celor suferinzi să privească în jur. Natura are leac pentru orice. Fructele sălbatice de culoare roşie, sunt medicament natural. Fructele de măceş au un rol important în întărirea sistemului imunitar. Sunt indicate, tot cu rol preventiv, pentru afecţiunile respiratorii, ca urmare a conţinutului ridicat de vitamina C şi antioxidanţi, care deţine proprietăţi antimicrobiene. Detalii mâine în ziarul Adevărul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite