Târgu-Jiu: Măceşele din Gorj, vândute olandezilor pentru ceaiuri şi medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un tir cu măceşe a luat azi drumul Olandei
Un tir cu măceşe a luat azi drumul Olandei

80 de tone de măceşe, culese din pădurile din judeţul Gorj, au fost trimise anul acesta în Olanda, unde vor fi folosite pentru paste, ceaiuri şi medicamente. Direcţia Silvică Gorj a încasat aproape 200.000 de lei pentru întreaga cantitate de măceşe vândută olandezilor, în această toamnă.

20 de tone de măceşe din depozitul Ocolului Silvic Târgu-Jiu au fost încărcate în această dimineaţă într-un TIR cu destinaţia Olanda. Aceasta este ultima livrare din cele 80 de tone prevăzute în contractul Direcţiei Publice Gorj cu o firmă din Ţara Lalelelor. „La 20 de tone am cerut peste 50.000 de lei. Conţine multă vitamina C, iar olandezii fac, paste, ceaiuri şi medicamente “, a declarat Constantin Trocan , şef Birou Producţie din cadrul Direcţiei Silvice. În total Direcţia Silvică a încasat aproximativ 200.000 de lei pe Efectele benefice ale măceşului sunt cunoscute de mii de ani şi de mai toată lumea: fructele sale, care se coc la începutul toamnei, sunt extrem de bogate în vitamina C, dar şi în alte tipuri de vitamine, cum sunt vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina P, vitamina K şi acid nicotinic.

Pe lângă conţinutul bogat în vitamine, fructele de măceş sunt bogate în zaharuri, acid citric, pectine, tanin. Având un conţinut ridicat în vitamina P, preparatele din măceş, reuşesc să menţină buna funcţionare a vaselor capilare, normalizând circulaţia sângelui. Ceaiul de măceş este recomandat şi în afecţiunile ficatului. Anul acesta au mai fost exportate 40 de tone de afine şi şapte tone de mure în Germania, pentru dulceţuri.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite