Stiri despre festivalul enescu

  115 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Festivalul Enescu, în reportajele şi interviurile „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Festivalul Enescu, în reportajele şi interviurile „Adevărul“

  Ediţia din acest an a festivalului a totalizat 34 de prezenţe în premieră în România: 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida şi nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume. Adevărul, partener pentru a treia oară al Festivalului, v-a prezentat o serie de interviuri şi reportaje cu unii dintre cei mai importanţi artişti prezenţi în festival.

 • „Lordul“ Tăriceanu l-a ridicat din lojă, în 2013, pe fostul director al Festivalului Enescu: „Nu-mi faceţi nicio favoare, e o normalitate să vă ridicaţi!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lordul“ Tăriceanu l-a ridicat din lojă, în 2013, pe fostul director al Festivalului Enescu: „Nu-mi faceţi nicio favoare, e o normalitate să vă ridicaţi!“

  Deputatul PSD Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii, a povestit o „scenă suprarealistă“ de la Festivalul Enescu. Prezent la Ateneu, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să se aşeze pe locurile libere din lojă şi l-a ridicat de pe scaun pe fostul director al festivalului, Ioan Holender, cel care a condus timp de aproape 20 de ani Opera de Stat din Viena.

 • PORTRET Alexandra Dariescu, pianistă convinsă de
mică: „Când am ajuns în Marea
Britanie, aveam partiturile trase la xerox şi mi s-a spus că e ilegal“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Alexandra Dariescu, pianistă convinsă de mică: „Când am ajuns în Marea Britanie, aveam partiturile trase la xerox şi mi s-a spus că e ilegal“

  Alexandra Dariescu a fost prima femeie pianist din ţară care a cântat la Royal Albert Hall din Londra. De mic copil, Dariescu, acum în vârstă de 34 de ani, a ştiut că vrea să treacă prin viaţă apăsând clapele pianului, fără să regrete, deci, nicio clipă, orele pe care şi le-a petrecut exersând. Pianista va urca pe scena de la Sala Palatului, sâmbătă seara, de la ora 19.30, alături de Orchestra Naţională a Franţei şi dirijorul Ion Marin.

 • PORTRET Dirjorul Ion Marin: „Muzica trebuie să se nască de
fiecare dată. E un proces alchimic“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Dirjorul Ion Marin: „Muzica trebuie să se nască de fiecare dată. E un proces alchimic“

  Fiul regretatului Marin Constantin, Ion Marin, unul dintre cei mai apreciaţi dirijori de pe scena internaţională, vede în artă „un proces alchimic“, în care nevoia de mister, de taină, rămâne imperios necesară. Atunci când are senzaţia că nu mai există secrete, le inventează, căci „muzica trebuie să se nască de fiecare dată“. Marin se va afla în fruntea Orchestrei Naţionale a Franţei care va concerta la Sala Palatului, sâmbătă, de la ora 19.30.

 • Pianistul rus Evgeny Kissin, alături de Orchestra Naţională a Franţei, vineri, în Festivalul „Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul rus Evgeny Kissin, alături de Orchestra Naţională a Franţei, vineri, în Festivalul „Enescu”

  Orchestra Naţională a Franţei va susţine vineri, 6 septembrie, un concert la Sala Palatului, cu începere de la ora 19.30. În program: „Poemul simfonic Mazeppa” şi „Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în la major”, de Liszt, „Tablouri dintr-o expoziţie”, de Musorgski/ Ravel. La pian va fi Evgeny Kissin, iar Emmanuel Krivine - dirijor.

 • La „Enescu“, ca la congres
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La „Enescu“, ca la congres

  La finalul acestei săptămîni la Bucureşti şi în alte cîteva oraşe din ţară va începe o nouă ediţie a Festivalului „Enescu“.

 • Tenorul Rolando Villazón, despre Mozart Week in Residence, premieră în Festivalul Enescu 2019: „Muzica lui Mozart e ca un caleidoscop“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tenorul Rolando Villazón, despre Mozart Week in Residence, premieră în Festivalul Enescu 2019: „Muzica lui Mozart e ca un caleidoscop“ VIDEO

  Apropiata ediţie de anul acesta a Festivalului Internaţional "George Enescu" are un program bogat în surprize interesante, printre care se numără că evenimentul se va desfăşura nu numai în Bucureşti, ci şi în cinci ţări. Vor fi 34 de muzicieni care vor performa pentru prima dată la Bucureşti, cu un repertoriu de opere în concert şi o secţiune încă şi mai substanţială de muzică clasică contemporanp

 • Cazul Doina Gradea şi cazul Festivalului „Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul Doina Gradea şi cazul Festivalului „Enescu“

  Scriu de câteva luni bune despre cât de multă proastă creştere şi despre ce imensă cantitate de tupeu, obrăznicie, putere de a da cu tifla contribuabililor ce îi plătesc salariul sunt concentrate în persoana desemnată de PSD, de însuşi astăzi puşcăriaşul Dragnea Liviu Nicolae, spre a conduce Televiziunea Naţională.

 • Schimbări la Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbări la Festivalul Enescu

  Două comunicate de presă au anunţat azi schimbarea PR-ului Festivalului Enescu: nu va mai fi OMA Vision, ci DC Communication. În mod normal, nici n-ar trebui să fie o ştire. Dacă veţi căuta pe website-urile festivalurilor importante din Europa (Salzburg, BBC Proms, Aix-en-Provence), cu greu veţi ajunge la numele firmei care se ocupă de imagine şi relaţii publice. Şi tocmai aici e problema.

 • Piaţa de spectacole, concerte şi evenimente din România, nivel record în 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piaţa de spectacole, concerte şi evenimente din România, nivel record în 2017

  Evenimente precum Untold, Neversea sau Festivalul Enescu au ridicat piaţa la un nivel istoric pentru România, afacerile firmelor din domeniu putând depăşi 500 milioane lei în acest an, dublu faţă de 2009, potrivit unui studiu realizat de KeysFin. La nivel internaţional, piaţa este de ordinul miliardelor de dolari.

 • Festivalul se putea încheia aici. Şi aici. Şi aici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul se putea încheia aici. Şi aici. Şi aici

  Să asculţi „Şeherezada” cu inima în palmă, cu inima în gât. Asta nu se poate întâmpla decât atunci când cântă Orchestra Filarmonică din München condusă de Valery Gergiev. Iar mie îmi vine să-i sărut mâna stângă dirijorului acestuia – mâna aceea care se zbuciumă şi care scoate din orchestră culoare, sunet plin şi... inimă.

 • Cronici din Festivalul Enescu 2017 (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronici din Festivalul Enescu 2017 (I)

  A doua seară cu Orchestra Simfonică din Pittsburgh  – revelaţia Excelenţei. Dirijor: Manfred Honeck, solistă: violonista Anne Sophie Mutter.

 • Frânturi de Festival: „greii” ediţiei 2017 şi poveştile
lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frânturi de Festival: „greii” ediţiei 2017 şi poveştile lor

  Nu mă întrebaţi când s-au întâmplat istoriile de mai jos – n-aş şti să vă mai spun. În mintea mea e un buchet de scene bucuroase şi emoţii, sprâncene ridicate, uimite, intrigate. Şi, în definitiv, datele sunt primele care se uită. Rămâne povestea, rămâne gustul, rămâne o culoare.

 • Zeiţa
Khatia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeiţa Khatia

  Khatia Buniatishvili cântă la pian dumnezeieşte. Şi-atât să ştiţi, şi e suficient în pregătirea, în aşteptarea concertului de sâmbătă, în cadrul Festivalului Enescu.

 • Cuvintele bine alese te aduc la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuvintele bine alese te aduc la Ateneu

  Desigur, fiecare artist se cântă pe sine – dar senzaţia asta e cu atât mai pregnantă dacă îl asculţi pe Valentin Răduţiu. Laureat al Concursului Enescu în anul 2011, Valentin cântă Concertul nr. 1 pentru violoncel şi orchestră de Şostakovici – şi intră cu totul sub mantia lui. Se cântă pe sine, se oferă cu generozitate. E unul cu violoncelul, unul cu Şostakovici, unul cu după-amiaza asta plină, muzicală, a Festivalului Enescu.

 • Poveşti ruseşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveşti ruseşti

  Vi le-amintiţi? Erau dramatice. Şi, pe alocuri, stârneau teamă. Dar şi un soi de dependenţă greu de lecuit. Marea Morevna, Finist Şoimanul, Coşcei cel făr’ de moarte. Şi-aveau un ton anume, un fir, un aer – un ceva separator; într-un cuvânt, erau inconfundabile. Cum a fost, în mintea mea, şi Orchestra Naţională Rusă în cele două seri de festival: mândră şi inconfundabilă. Un corp perfect autonom, funcţionând fără cusur.

 • Începe Festivalul Enescu 2017. Povestea celor 60 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe Festivalul Enescu 2017. Povestea celor 60 de ani

  Înainte de a exista Festivalul, a fost Muzicianul. Complet, în aproape toate ipostazele posibile: compozitor, virtuoz al viorii, dirijor, profesor – strălucitor în toate – mai puţin muzicolog (deşi era un expert în muzica lui Bach) sau critic. Dar mai ales un motor al vieţii muzicale româneşti.

 • 30.000 de bilete la Festivalul Enescu 2017, epuizate în 
primele ore de la punerea în vânzare. Ce concerte şi recitaluri mai sunt disponibile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30.000 de bilete la Festivalul Enescu 2017, epuizate în primele ore de la punerea în vânzare. Ce concerte şi recitaluri mai sunt disponibile

  Bilete pentru concertele unor vedete ale muzicii clasice precum violoniştii Anne-Sophie Mutter şi Julian Rachlin şi dirijorul Valery Gergiev sunt încă disponibile pentru ediţia 2017 a Festivalului Enescu. De asemenea,  publicul mai poate găsi bilete la premiere multimedia şi la interpretări celebre ale unor lucrări esenţiale de George Enescu.

 • Se
pun în vânzare biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se pun în vânzare biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017

  Printre artiştii prezenţi la ediţia 2017 a Festivalului Internaţional George Enescu se numără superstaruri ale muzicii clasice precum pianistul Lang Lang, tenorul Jonas Kaufmann şi contratenorul Philippe Jaroussky. În premieră, 30 dintre cei mai importanţi compozitori contemporani ai lumii vor fi, de asemenea, prezenţi şi interpretaţi în Festival.

 • De 37 de ori va răsuna muzica lui George Enescu la ediţia 2017 a festivalului care-i poartă numele VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De 37 de ori va răsuna muzica lui George Enescu la ediţia 2017 a festivalului care-i poartă numele VIDEO

  În premieră au fost dezvăluite marţi amănunte despre ediţia de anul viitor a Festivalului George Enescu. Şirul numelor mari care va onora ediţia este impresionant. Abonamentele se vor pune deja în vânzare pe data de 5 decembrie, pentru a da posibilitatea de a fi oferite drept cadouri de Crăciun. Însuşi directorul artistic al Festivalului, Vladimir Jurowski, a intrat prin Skype şi a lăudat masiv muzica lui Enescu, pe care l-a comparat cu Bartok.

 • O nouă sală de concerte. Pentru ce?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă sală de concerte. Pentru ce?

  „O nouă sală de concerte în Bucureşti, în sfârşit o prioritate pentru Guvern” – a anunţat dl ministru Vlad Alexandrescu în debutul unei conferinţe de presă. Ocazia de a vorbi înainte de a face i s-a oferit odată cu numirea lui Vladimir Jurowski la conducerea artistică onorifică a Festivalului Enescu, ediţia 2017.

Modifică Setările