Zeiţa Khatia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Khatia Buniatishvili cântă la pian dumnezeieşte. Şi-atât să ştiţi, şi e suficient în pregătirea, în aşteptarea concertului de sâmbătă, în cadrul Festivalului Enescu.

Şi-atunci când cântă Khatia se întâmplă şi alte minuni – cum e asta: Carolina Kostner patinând pe Clair de Lune de Debussy, aşa cum iese, ca un abur, ca o strângere de inimă, ca un buchet de culori, de sub degetele Khatiei. E atâta emoţie, şi-atâta gentileţe, fineţe, bucurie în filmuleţul ăsta, şi-atâta simţ pentru muzică în perechea Buniatishvili-Kostner, că nu poţi fi decât cucerit. Cu-ce-rit.Încercaţi, deci, o doză de Khatia Buniatishvili sâmbătă, în cadrul Festivalului George Enescu. Dar cu grijă: Khatia dă dependenţă – şi dependenţele se tratează greu, cu mers la concerte, urmărit magia. Merită însă – şi Khatia la Bucureşti e unul dintre cele mai frumoase lucruri care se pot întâmpla iubitorilor de muzică şi festivalului acestuia.

Veniţi? Veniţi. Veniţi.

Sâmbătă, 16 septembrie, de la 20:30, la Sala Mare a Palatului, Khatia Buniatishvili cântă Schumann – Concertul pentru pian şi orchestră în la minor op. 54 – alături de Israel Philharmonic Orchestra, cu Zubin Mehta la pupitru.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite