Teodora Enache aduce singura interpretare vocală a Rapsodiilor enesciene la Festivalul Enescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Enescu
George Enescu

Cunoscuta interpretă Teodora Enache-Brody va prezenta versiunea vocală a Rapsodiilor I şi a II-a de George Enescu, într-un concert extraordinar pe care îl va susţine pe 18 septembrie 2021, la Opera Naţională Bucureşti, împreună cu Călin Grigoriu la chitară, Andrei Kivu la violoncel, Joca Perpignan la percuţie şi având drept invitat special Corul Operei Române.

Concertul Unind Lumi – De la Beethoven la Enescu va conduce publicul într-o călătorie interioară suprinzătoare, în care Teodora Brody, versatilă şi creativă, va îmbina elemente ale muzicii clasice,  cu spontaneitatea jazzului, precum şi cu adâncimea şi forţa doinei.

Rezultatul va fi un program în care Teodora Brody va prezenta versiuni vocale unice la nivel mondial ale unor opusuri clasice instrumentale, dintre care unele în premieră: Rapsodiile I şi a II-a de George Enescu, Patetica şi Moonlight Sonata de Beethoven; Dansurile româneşti de Bartok şi Canon de J. Pachelbel.

Aceasta este a doua participare a Teodorei Brody la evenimentele prilejuite de Festivalul Enescu, după concertul din 2019 care a fost sold-out. Biletele urmează să fie puse în vânzare pe site-ul Operei Române.

Concertul are loc în seria Bucureşti Creativ, prin care Festivalul Enescu încurajează cele mai diverse forme de expresie artistică, inspirate din muzica şi moştenirea lui George Enescu.

Bucureştiul creativ este o serie mozaic, cu un rol esenţial în apropierea de publicuri noi, cu vârste şi gusturi muzicale din cele mai diverse. Din ce în ce mai multe instituţii muzicale bucureştene aleg să se alăture Festivalului Intenaţional George Enescu prin programe care explorează zone repertoriale mai puţin reprezentate în seriile principale de concerte.

De la operetă (Candide de Leonard Bernstein la Teatrul Ion Dacian, pe 24 septembrie) şi reinterpretare vocală a muzicii clasice (spectacolul Unifying Worlds al Teodorei Enache la Opera Naţională Bucureşti, pe 18 septembrie), la spectacole muzical-teatrale pentru adulţi (Claude Debussy – O viaţă pasională cu Robert Powell sau Pierrot Lunaire cu Maia Morgenstern - ambele la Muzeul Naţional Cotroceni pe 5, respectiv 6 septembrie), dar şi pentru copii (Copilăria lui Enescu şi Povestea unui prinţ cioplit în lemn la Teatrul Odeon, pe 18 şi 19 septembrie).

Nu în ultimul rând, Muzeul Naţional George Enescu sărbătoreşte 140 de ani de la naşterea lui Enescu printr-o mini-stagiune dedicată Creaţiilor camerale de muzică românească în trei evenimente desfăşurate la Sala „George Enescu“ a Universităţii Naţionale de Muzică: Cvartetul Gaudeamus (29 august), Recital de Lieduri (12 septembrie) şi Ansamblul Profil (19 septembrie).

Informaţii suplimentare

Teodora Enache-Brody

Festivalul Internaţional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti.   

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro. Puteţi găsi informaţii despre procedura de achiziţionare, precum şi de condiţiile de acces pe site-ul Festivalului, secţiunea Bilete.  Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condiţiilor sanitare, iar purtarea măştii va fi obligatorie.

ShowbizPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite