Stiri despre festival enescu 2015

  63 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Enescu 2015. Grand finale în coadă de peşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu 2015. Grand finale în coadă de peşte

  Feeling meh – e una dintre găselniţele marelui ecran şi forum virtual care e Facebook, invenţia cronofagă ce ne-a subjugat astăzi aproape pe toţi cu o dependenţă pasiv-agresivă, mai puternică decît alcoolul sau tutunul după cum spun specialiştii.

 • „Oedip” de Enescu şi problemele explozive ale Operei Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Oedip” de Enescu şi problemele explozive ale Operei Naţionale

  De-a lungul vremii, a devenit o obişnuinţă ca Festivalul „Enescu” să ofere, pe lângă concerte şi recitaluri, şi producţii de operă sau de balet, susţinute de oaspeţi din ţară sau din străinătate, dar mai ales de ansamblul Operei Naţionale Bucureşti, propunând spectacole (în principiu) de referinţă din repertoriul curent, ba chiar şi premiere, adesea în compania unor invitaţi „cu nume”, nu întotdeauna la nivelul aşteptărilor.

 • Janine Jansen, o iubire necondiţionată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Janine Jansen, o iubire necondiţionată

  O iubesc de mult pe Janine. E o relaţie veche şi aşezată, mărturisită public cu voce tare. O iubire fără năbădăi şi fără nici un fel de condiţionări. Trebuie spus că şi soţia mea ştie de amorul ăsta unilateral, şi-l tolerează înţelegătoare.

 • Simfonia a III a de George Enescu şi
extraordinarul domn Petrenko
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonia a III a de George Enescu şi extraordinarul domn Petrenko

  Muzica lui Enescu, cântată magnific. În care incredibila energie a tînărului dirijor rus şi minuţiozitatea ştiinţei sale muzicale au transformat spaţiul sonor al monumentalei partituri care e Simfonia a III a de George Enescu într-o muzică extraordinar de umană, înainte de toate.

 • Marile orchestre ale marilor teatre muzicale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile orchestre ale marilor teatre muzicale

  Realitatea vieţii muzicale o confirmă, în marile metropole - şi nu numai - multe dintre orchestrele vieţii muzicale actuale provin din teatrele de operă sau sunt ataşate, într-un fel sau altul, acestora. Inclusiv la Viena, la Monte Carlo. Au concertat la Bucureşti motivând în bună parte interesul publciului. Un public care a început să simtă oboseala concertelor ce se succed de la o zi la cealată, de la o parte a zilei la alta.

 • Bucurii şi derapaje în Festivalul enescian al muzicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucurii şi derapaje în Festivalul enescian al muzicii

  Nu poţi să nu fii emoţionat de talentul vânos, consistent, al violonistului francez David Grimal, de atitudinea volitivă univocă, de sensibilitatea ardentă cu care face muzică, cu care îşi convinge coechipierii –  formaţia orchestrală  Les Dissonances; …în drumul pe care aceştia îl parcurg de la datele partiturii la realitatea sonoră din sala de concert.

 • „Elektra“, concert copleşitor la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Elektra“, concert copleşitor la Sala Palatului

  Orchestra Operei de Stat Bavareze, dirijată de Sebastian Weigle, a interpretat „Elektra“ de Richard Strauss, alături de Corul Academic Radio, pe 13 septembrie, la Sala Mare a Palatului.

 • Un regal britanic nocturn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un regal britanic nocturn

  Pe 13 septembrie, Orchestra şi Corul „The Age of Enlightenment“, sub bagheta dirijorului Laurence Cummings, a urcat pe scena Ateneului Român pentru a interpreta oratoriul dramatic „Saul“ de Händel.

 • Legenda lui David Garett
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legenda lui David Garett

  La Ateneul Român, Orchestra Filarmonică din Monte Carlo, dirijată de Gianluigi Gelmetti, va interpreta astăzi lucrări de Enescu, Bruch şi Ravel. Solist va fiviolonistul german David Garett.

 • Violonistul David Garrett:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul David Garrett: "Sunt un admirator al lui Enescu de mic" (VIDEO)

  Celebrul violonist David Garrett susţine, marţi, un concert la Bucureşti programat în cadrul ediţiei 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu. Garrett este considerat unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume şi cântă la o vioară Stradivarius din 1720. Muzicianul a susţinut o conferinţă de presă chiar înaintea concertului de la Bucureşti.

 • Alergând de la Ateneu la... Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alergând de la Ateneu la... Ateneu

  Pare că cei ce au conceput structura programului Festivalului „Enescu” nu au acordat o prea mare atenţie echilibrului şi diversităţii în recitaluri, astfel încât, la Ateneu, după Fazil Say şi Murray Perahia, am ascultat o altă ilustră pianistă - Elisabeth Leonskaia -, în opusuri romantice „In memoriam Sviatoslav Richter”.

 • Bach
şi fiii săi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bach şi fiii săi

  Vineri, la Ateneul Român, în seria „Concertele de la miezul nopţii“, Orchestra de Cameră din Paris, dirijată de Sir Roger Norrington, alături de surorile Deborah şi Sarah Nemţanu, au cântat un program cu muzică de Johann Sebastian Bach şi fiii săi.

 • Muzică de Mozart cu Orchestra de Cameră „Bucureşti”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică de Mozart cu Orchestra de Cameră „Bucureşti”

  Un program Mozart este oricând aşteptat cu plăcere de publicul meloman, cu atât mai mult atunci când conţine capodopere foarte cunoscute. În după amiaza zilei de 12 septembrie la Ateneul Român, Orchestra de cameră „Bucureşti – Ion Voicu”, dirijată de Mădălin Voicu, a interpretat Divertis-mentul în Re major, KV136 şi Simfonia nr. 40, în sol minor, KV 550.

 • Alban
Berg şi soldatul Wozzeck
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alban Berg şi soldatul Wozzeck

  Corul şi Orchestra Filarmonicii George Enescu vor interpreta, de la ora 20.00, „Wozzeck“, de Alban Berg, la Sala Palatului. Concertul va fi dirijat de Leo Hussain, dirijorul corului fiind Iosif Ion Prunner.

 • Un festival ca un CD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un festival ca un CD

  Vineri, la Ateneul Român, Orchestra „Konzerthaus” din Berlin, dirijată de maestrul Horia Andreescu, alături de pianistul Rudolf Buchbinder, au cântat Concertul nr. 1 de Brahms şi simfonia „Din Lumea Nouă“ a lui Dvořák.

 • Violonistul David Grimal, convorbire la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul David Grimal, convorbire la Ateneu

  Astăzi, de la 19.15, violonistul francez David Grimal va continua cea de-a doua ediţie a conversaţiilor din seria „Festivalul Ideilor“, la Sala mică a Ateneului Român. Discuţia despre muzică, identitate şi cultură, pe baza experienţelor personale, se va desfăşura cu prilejul evenimentului organizat de Institutul Aspen România, în colaborare cu Festivalul „Enescu“.

 • Moz-Art à la Haydn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moz-Art à la Haydn

  Ansamblul „Les Dissonances“, cu  Xavier Philips la violoncel, va concerta de la ora 17.00, la Ateneu. În program vor fi lucrări de Schnittke, Enescu şi Brahms.

 • Cântând
în ploaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cântând în ploaie

  Pe 10 septembrie a început şi Piaţa Festivalului, programul reunind concerte, recitaluri şi proiecţii de filme în aer liber. Accesul publicului la toate evenimentele este gratuit.

 • LIVE VIDEO „Art Quartet” - de la Mozart şi Bach la Bregovich şi Beatles, în direct pe adevarul.ro, de la ora 20.00
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO „Art Quartet” - de la Mozart şi Bach la Bregovich şi Beatles, în direct pe adevarul.ro, de la ora 20.00

  În această seară, în Piaţa George Enescu, de la ora 20.00 va evolua pe scenă Art Qaurtet, format din tineri artişti, absolvenţi ai Univesităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Programul va cuprinde lucrări de Morzat, Bach, Brahms, Purcell, Strauss, dar şi Beatles, Goran Bregovich sau Osborne. Spectacolul va fi transmis în direct pe adevarul.ro.

Modifică Setările