stiri despre dan voiculescu

Ieri, în nepăsarea obişnuită a politicienilor noştri, a trecut neobservată Ziua Mondială a Populaţiei, ocazie cu care, în principiu, măcar peste câteva statistici să-şi fi aruncat ochii pentru a vedea care este natura bătăliei pentru supravieţuire în care sunt antrenate naţiunile planetei, fiecare, în felul său, confruntată cu consecinţele unui fenomen fascinant, înspăimântător şi de neoprit: creşterea exponenţială a populaţiei globului.

acum 21 ore · comentarii (40)

În urmă cu 161 de ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna ordonanţa nr. 247 din 12 iulie 1859 pentru înfiinţarea Oficiului Central de Statistică Administrativă, care reprezintă actul de naştere a statisticii oficiale în România, una dintre primele instituţii publice care au fost înfiinţate după Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 şi printre primele oficii de statistică din Europa.

acum 11 ore · comentarii (5)

Preşedintele Iohannis a hotărît să arate că genul contează şi că el însuşi e bărbat de stat. Protectorul libertăţii româneşti a reclamat la Curtea Constituţională legea care nu lasă teoria de gen să intre în şcoli. Deodată, am devenit europeni. Cineva apără dreptul elevilor de a nu se pripi: azi eşti băieţel, mîine e o altă zi.

acum 41 minute · comentarii (5)

Artist dezinvolt, cuceritor şi sensibil, Remus Azoiţei este unul dintre cei mai apreciaţi violonişti români. A studiat la Juilliard School din New York şi Royal Academy of Music din Londra, a cântat pe scene renumite, cum sunt Carnegie Hall din New York, Konzerthaus Berlin şi a înregistrat integrala lucrărilor pentru pian şi vioară de Enescu. Cântă pe o vioară Niccolo Gagliano construită în 1755

acum 11 ore · comentarii (2)

Spre deosebire de starea de urgenţă, gestionată de preşedintele Iohannis, în starea de alertă lucrurile s-au agravat brusc. Numărul de cazuri de infectări cu coronavirus a crescut de la o zi la alta, şi chiar dacă în weekend se fac mai puţină testări, săptămâna viitoare ne putem aştepta la cel puţin 1000 de cazuri noi pe zi. În această situaţie, de nedorit, reinstalarea stării de urgenţă nu mai poate fi evitată.

Mă uit de câteva zile cu imensă milă la zbaterile mediatice din ce în ce mai necontrolate şi tot mai penibile ale fostului ministru al Educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu. Reactivată în calitatea de vector de imagine al PSD, adică de „vorbete”, după ceva vreme în care a stat pe margine şi a avut parte doar de înfrângeri şi de tot atâtea decepţii.

acum 22 ore · comentarii (28)

Rusia tocmai şi-a modificat Constituţia la 4 iulie, introducând mai multe amendamente într-o formă de plebiscit/consultare populară care nu există ca formă juridică în legilaţie, o improvizaţie juridică. O forţare gândită pentru a garanta prelungirea mandatului lui Vladimir Putin practic pe viaţă, până în 2036, când va avea 83 de ani.

acum 3 zile · comentarii (86)

Atitudinea submisivă faţă de o Chină tot mai agresivă este calea sigură spre dezastru. UE şi SUA trebuie să facă front comun şi să impună sancţiuni legate de situaţia din Hong-Kong, de încălcarea drepturilor omului în China şi mai ales legat de responsabilitatea PCC privind muşamalizarea epidemiei de coronavirus la începutul ei, care costă acum vieţi omeneşti în toată lumea.

acum 3 zile · comentarii (29)