Dan Voiculescu ar putea primi înapoi banii dați statului, plus despăgubiri pentru anii de pușcărie executați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător al Tribunalului București a admis cererea de revizuire a verdictului final în cazul dosarului în care a fost condamnat Dan Voiculescu. Patronul de televiziune ar putea primi înapoi banii pe care i-a plătit statului, plus despăgubiri.  

FOTO Mediafax / Mircea Roșca
FOTO Mediafax / Mircea Roșca

Potrivit portalului Tribunalului București, cererea a fost formulată de unul dintre inculpații condamnați, fostul șef AVAS, Jean Cătălin Sandu. 

„În baza art. 459 alin.4 C. proc. pen. cu ref. la art. 453 alin.1 lit. b C. proc. pen. admite în principiu cererea de revizuire formulată de SANDU Jean Cătălin împotriva sentinţei penale nr. 701/26.09.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.888/08.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II Penală, în dosarul nr.25497/3/2012**.

Fixează termen de judecată la data de 22.05.2024, ora 12,30, CF39, pentru când vor fi citaţi petentul revizuent şi intimaţii. Definitivă. Pronunţată astăzi, 12.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei”, arată o decizie a judecătorului Sterică Toma. 

Astfel, deocamdată, judecătorul a decis că sunt întrunite doar condițiile de formă pentru a se verifica cererea de revizuire pe fond, data fiind stabilită pentru 22 mai.

Potrivit unor surse judiciare citate de G4Media, sentința de condamnare ar putea fi anulată, rezultând reluarea procesului în cazul în care cererea va fi admisă și pe fond, pe 22 mai, de judecător. 

Sursa citată a mai arătat că Dan Voiculescu ar putea astfel să ceară daune pentru cei 3 ani de închisoare executați. În plus, ANAF ar trebui să dea înapoi banii confiscați. Potrivit Economedia, statul a recuperat puțin peste 18 milioane de euro din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA, plus produsul infracțiunii de peste 20 de milioane de euro, în total 80 de milioane de euro. 

Proces cu Fiscul 

Patronul de televiziune a mai câștigat în civil, în 2019, un proces împotriva Finanțelor Publice București cu privire la suma de 55.869 de lei pe care Fiscul i-a luat-o din pensie peste limita de 1/3 stabilită prin lege.

Suma reprezintă banii pe care inspectorii i-au reţinut din pensia să, în procedura de recuperare a prejudiciului de 60 de milioane de euro în dosarul "Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA)”.

Prejudiciul în „dosarul ICA” a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând, prin decizia definitivă din 2014, confiscarea mai multor imobile apatinand inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune din trustul Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

Dan Voiculescu a fost eliberat condiţionat în vara anului 2017, în urmă executării unei treimi din pedeapsa de 10 ani primită, în 2014, în acest dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite