Stiri despre criza ucraina

  1192 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rusia
şi SUA, în faţa unui nou război rece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia şi SUA, în faţa unui nou război rece

  Relaţiile dintre SUA şi Federaţia Rusă sunt din ce în ce mai tensionate, atingând cel mai scăzut nivel de la căderea Zidului Berlinului, cele două state negăsind soluţii comune şi de lungă durată pentru crizele din Ucraina sau Siria, spre exemplu, într-un context în care Moscova caracterizează NATO ca o ameninţare la adresa propriei securităţi naţionale.

 • Provocări şi tensiuni ruso-ucrainene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Provocări şi tensiuni ruso-ucrainene

  La o aruncătură de băţ de tancurile ruseşti s-au concentrat, în stare de alarmă, forţe ucrainene. Rusia acuză Ucraina de terorism în Crimeea. Ce hram poartă subita şi vizibila escaladare a tensiunilor ruso-ucraiene?

 • „Premieriada“ de la Kiev şi lecţiile de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Premieriada“ de la Kiev şi lecţiile de la Chişinău

  Începutul anului 2016 aduce viaţa politică de la Kiev pe o linie dreaptă, la capătul căreia întreaga putere politică poate ajunge în mâinile preşedintelui Petro Poroşenko şi ale membrilor echipei sale din cadrul partidului prezidenţial „Blocul lui Petro Poroşenko – Solidaritatea“ (BPP).

 • Summit Bruxelles 17-18 martie. Propunerea de concluzii: nimic despre Turcia şi un avertisment sever
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summit Bruxelles 17-18 martie. Propunerea de concluzii: nimic despre Turcia şi un avertisment sever

  Contrar tuturor aşteptărilor generate de „perioada suplimentară de negocieri cu Turcia” decisă în cadrul Summit-ului de săptămâna trecută, propunerea de concluzii a reuniunii de la aceste final de săptămână (aveţi mai jos doumentul confidenţial trimis reprezentanţelor Statelor Membre) nu mai conţine decât o foarte vagă şi generală referinţă la Planul comun de acţiune cu Turcia.

 • Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a cerut demisia premierului Arseni Iaţeniuk
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a cerut demisia premierului Arseni Iaţeniuk

  Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a cerut marţi demisia premierului Arseni Iaţeniuk şi pe cea a procurorului general, ambii criticaţi intens pentru întârzierea aplicării reformelor, relatează agenţiile de presă AFP şi Reuters, citate de Agerpres. Procurorul general şi-a dat la scurt timp demisia.

 • ANALIZĂ Ucraina, la doi ani după „bascularea“ către Vest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Ucraina, la doi ani după „bascularea“ către Vest

  Pe 22 februarie se împlinesc doi ani de când fostul lider al Ucrainei, Victor Ianukovici a părăsit, pe fugă şi în secret, luxoasa sa reşedinţă din Kiev, plecând în fruntea unui convoi format din rude, oficiali şi apropiaţi către graniţa cu Rusia. Se temea să nu fie capturat şi linşat de revoluţionari, Kievul fiind scuturat de valuri de proteste populare, la fel ca şi vestul Ucrainei.

 • Stratfor: Rusia se pregăteşte să strângă cureaua bugetară şi mai mult în 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stratfor: Rusia se pregăteşte să strângă cureaua bugetară şi mai mult în 2016

  După luni întregi de dezbateri în cadrul Cabinetului rus şi al elitei Kremlinului, Duma de Stat a ajuns să dezbată şi bugetul federal pentru 2016. Proiectul supus votului Dumei arată priorităţile Kremlinului pentru anul următor, dar şi constrângerile la care este supusă ţara pe plan intern şi extern. Modul în care Rusia va cheltui resursele limitate anul acesta va afecta ţara cu mult după 2016, notează Stratfor.

 • Intenţiile globale ale Rusiei, explicate printr-o lecţie de geografie. Principiul după care se conduce Vladimir Putin: „cea mai bună apărare este atacul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intenţiile globale ale Rusiei, explicate printr-o lecţie de geografie. Principiul după care se conduce Vladimir Putin: „cea mai bună apărare este atacul“

  Geografia lumii, în special trăsăturile fizice, nu cele politice, constrâng liderii lumii, limitându-le alegerile sau manevrele. Aceste reguli geografie sunt cu atât mai vizibile în Rusia, unde puterea este greu de menţinut şi unde, de secole, liderii au compensat lipsurile geografice prin ofensiva în exterior, bazându-se pe faptul că atacul este cea mai bună apărare.

 • Rusia câştigă războiul electronic, lăsând americanii în urmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia câştigă războiul electronic, lăsând americanii în urmă

  În Ucraina şi Siria, forţele ruse se folosesc de echipamente de înaltă tehnologie pentru a bruia semnalul dronelor şi a bloca comunicaţiile de pe câmpul de luptă, forţând astfel SUA să se chinuie să prindă din urmă Federaţia Rusă.

 • SUA atacă Germania în trei scandaluri economice cu miză geopolitică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA atacă Germania în trei scandaluri economice cu miză geopolitică

  Autorităţile din SUA au declanşat concomitent trei investigaţii împotriva Germaniei, prin anchetarea Volkswagen şi a Deutsche Bank, în vreme ce federaţia germană de fotbal este acuzată că a dat mită la FIFA pentru a primi organizarea Cupei Mondiale din 2006.

 • Portrete ale lui Stalin au început să împânzească Doneţkul rebel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portrete ale lui Stalin au început să împânzească Doneţkul rebel

  Trei portrete care îl reprezintă pe fostul dictator sovietic Iosef Stalin sunt afişate în centrul oraşului Doneţk, capitala rebelă din estul Ucrainei. Autorităţile separatiste alimentează o dispoziţie nostalgică faţă de epoca sovietică.

 • Bloomberg: Cum pune Putin gheara pe Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bloomberg: Cum pune Putin gheara pe Moldova

  Pentru a înţelege modul în care preşedintele rus Vladimir Putin ar putea ajunge în drumul său în Ucraina fără a fi nevoie să continue războiul acolo, ne uităm la vecinul său, Republica Moldova.