Războiul din Ucraina face victime şi în Occident. Şeful serviciului de informaţii militare al Franţei a fost demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook / Generalul Vidaud a părăsit şefia serviciilor de informaţii militare franceze.
Foto: Facebook / Generalul Vidaud a părăsit şefia serviciilor de informaţii militare franceze.

Potrivit ziarului L'Opinion, generalul a fost concediat „pentru neajunsuri în activitatea de informaţii în timpul crizei ucrainene”.

Şeful serviciilor de informaţii militare franceze, generalul Eric Vidaud, a fost demis după doar şapte luni în funcţie. Acest lucru a fost relatat miercuri de ziarul L'Opinion .

Potrivit editorialistului Jean-Dominique Mersche, generalul Vidaud, în vârstă de 55 de ani, a fost concediat „pentru deficienţe în activitatea de informaţii în timpul crizei din Ucraina”.

Informaţiile militare sunt direct subordonate Statului Major General al Forţelor Armate franceze.

După cum a declarat şeful de stat major al armatei franceze, generalul Thierry Burkhard, mai devreme, într-un interviu pentru ziarul Le Monde, serviciile de informaţii franceze au apreciat greşit situaţia în ajunul conflictului din Ucraina, contrazicând informaţiile deţinute de serviciile americane de informaţii.

Potrivit L'Opinion, generalul Jacques de Montgros, în vârstă de 52 de ani, l-ar putea înlocui pe Vidaud în funcţia de şef al informaţiilor militare. Anterior, de Montgros a comandat Brigada a 11-a Aeropurtată şi a servit şi ca inspector al Forţelor Terestre.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite