Liderul separatiştilor din Doneţk proclamă „mobilizarea generală“ printr-un mesaj video publicat sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denis Puşilin, liderul separatist din Doneţk  Foto EPA EFE
Denis Puşilin, liderul separatist din Doneţk  Foto EPA EFE

Liderul republicii autoproclamate Doneţk, Denis Puşilin, a anunţat sâmbătă mobilizarea generală a tuturor rezerviştilor printr-un mesaj video dat publicităţii, transmite AFP, potrivit News.ro.

„Fac apel la concetăţenii rezervişti să se prezinte la birourile de încorporare. Astăzi am semnat decretul de mobilizare generală", a declarat Denis Puşilin într-o înregistrare video. Informaţia privind mobilizarea generală era cunoscută încă de vineri, potrivit BBC.

Anunţul de sâmbătă a fost făcut în contextul „creşterii spectaculoase" a încălcărilor armistiţiului din estul Ucrainei, raportată cu câteva ore mai devreme de observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Conform paginii de Facebook a armatei ucrainene, citate de Reuters, separatiştii pro-ruşi au încălcat armistiţiul de cel puţin 12 ori sâmbătă dimineaţa şi de 66 de ori în ultimele 24 de ore, deschizând focul asupra a peste 20 de aşezări. Militarii susţin că rebelii au folosit inclusiv artileria grea, interzisă prin acordurile de la Minsk.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite