Stiri despre constipatie

  115 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Colonul iritabil, o boală frecventă şi atipică: „Simptomele pot apărea câteva luni şi pot fi urmate de o pauză de un an”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colonul iritabil, o boală frecventă şi atipică: „Simptomele pot apărea câteva luni şi pot fi urmate de o pauză de un an”

  Sindromul de colon iritabil este o suferinţă comună care afectează sistemul digestiv. Problema este caracterizată printr-un disconfort constant la nivelul tubului digestiv manifestată prin crampe la stomac, balonare, diaree şi constipaţie. Suferinţa este o problemă care durează toată viaţa, cu episoade acute şi perioade mai calme.

 • „Dietele fără fibre duc la constipaţie“. Trei sfaturi utile de Sărbători pentru pacienţii
care suferă de hemoroizi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dietele fără fibre duc la constipaţie“. Trei sfaturi utile de Sărbători pentru pacienţii care suferă de hemoroizi

  Târguri de Crăciun, colindători, mese îmbelşugate de pe care nu lipsesc cârnaţii, sarmalele, dulciurile şi vinul fiert. Acelaşi răsfăţ ne aşteaptă şi de Revelion. Dar excesele alimentare şi greşelile care se fac în această perioadă pun la grea încercare sistemul digestiv şi agravează suferinţa celor care au hemoroizi. Ce sfaturi au medicii specialişti.

 • „Mă simţeam foarte rău. Am crezut că sunt doar constipată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mă simţeam foarte rău. Am crezut că sunt doar constipată“

  În decembrie 2017, pentru Ana (31 ani) au apărut probleme gastrointestinale. La început, tânăra a crezut că este doar constipată şi a tratat simptomele în consecinţă. Cu toate acestea, câteva luni mai târziu, în februarie, a continuat să se simtă foarte rău, ba mai mult, a început să aibă dureri extraordinare inclusiv în partea dreaptă a pelvisului.

 • FOTO Mort după o banală clismă, la trei zile de la internare: „Pacientul a venit într-o stare gravă, pentru o constipaţie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Mort după o banală clismă, la trei zile de la internare: „Pacientul a venit într-o stare gravă, pentru o constipaţie”

  Chiril Bălaşa de 69 de ani din Horezu se pregătea să meargă la băi, când o constipaţie a început să-i dea bătăi de cap timp de mai multe zile. Până la urmă a luat decizia de a prezenta la spitalul din localitate. După o clismă, familia susţine că starea lui s-a înrăutăţit. O zi mai târziu era transferat la Spitalul de Urgenţă Vâlcea unde a murit după o intervenţie chirurgicală, două zile mai târziu.  Rudele au depus plângere penală.

 • Ceaiuri cu efect laxativ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri cu efect laxativ

  Lipsa fibrelor din alimentaţie, a hidratării suficiente şi sedentarismul sunt tot atâtea cauze care duc la constipaţie. Din fericire, plantele vin să dea o mână de ajutor în rezolvarea naturistă a acestei probleme.Care sunt ceaiurile cu efect laxativ.

 • Menta este un
tonic pentru digestie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Menta este un tonic pentru digestie

  Ceaiul de mentă este un tonic  răcoritor, mai ales vara, dar poate fi şi de un real ajutor într-o digestie cu probleme.

 • Hemoroizii se agravează în vacanţă. Recomandările
medicilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hemoroizii se agravează în vacanţă. Recomandările medicilor

  Drumurile lungi, cu ore întregi pe scaune incomode de maşină, tren, avion, „constipaţia călătorului”, de care suferă circa 80% din populaţie atunci când schimbă mediul, consumul de alcool seara, la terase, şi de mâncare fără limite în stil all-inclusive - aceştia sunt doar câţiva din factorii care agravează boala hemoroidală în perioada vacanţelor.

 • Zece plante utile în caz de indigestie. Ardeiul iute şi ananasul se numără printre remedii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece plante utile în caz de indigestie. Ardeiul iute şi ananasul se numără printre remedii

  Exisă mai multe tipuri de indigestie, de la cea organică, determinată de boli ale unor organe, la cea funcţională, cauzată de scăderea capacităţii stomacului de a digera alimentele şi de a le trece în intestinul subţire, ori indigestia cauzată de stilul de viaţă. Cauza şi tratamentul acestor probleme trebuie stabilite de medic, cel care poate prescrie sau nu şi administrarea unor ceaiuri din plante medicinale.

 • Cele mai
frecvente mituri despre balonare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frecvente mituri despre balonare

  Sărbătorile se apropie şi ne vom supune unui bombardament culinar căreia îi vom face faţă mai bine sau mai rău. Dincolo de excesul de calorii consumate în timpul meselor, contabilizate în nesuferitele kilograme, ar putea exista şi alte motive pentru care constatăm că e nevoie de o mărime în plus la pantaloni după ce mâncăm. Pentru aceste cauze de balonare căutatul pe internet nu e de natură să ne ajute.

 • Ceaiul de păpădie te scapă de constipaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul de păpădie te scapă de constipaţie

  Diareea şi constipaţia sunt tulburări digestive care afectează persoanele de toate vârstele. Remediile din plante te pot ajuta să tratezi problemele de digestie.

 • Ai nevoie de mai multe fibre dacă te balonezi adesea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai nevoie de mai multe fibre dacă te balonezi adesea

  Balonarea, constipaţia, pofta de dulciuri – toate ar trebui să-ţi atragă atenţia asupra dietei. Dacă ai aceste probleme, încearcă să mănânci mai multe alimente care conţin fibre.

 • Tratamente naturale care combat constipaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturale care combat constipaţia

  Laxativele n-ar trebui să fie prima alegere când te confrunţi cu o constipaţie. Dieta şi remediile naturale te pot ajuta dacă nu este cauzată de o afecţiune digestivă care s-a cronicizat.

 • Ce se întâmplă în corp când este deshidratat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă în corp când este deshidratat

  Ştim că apa este esenţială pentru buna funcţionare a organismului, dar mulţi obişnuim să bem apă numai când ne este sete, nu-i aşa? Nu ar trebui să mai facem acest lucru, pentru că lipsa apei din corp ne poate face să cădem victima mai multor probleme.

 • Cum să slăbeşti cu ajutorul seminţelor de in
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să slăbeşti cu ajutorul seminţelor de in

  Postul este fără îndoaială una dintre cele ami bune modalităţi de a ajuta organismul să se regenereze. Însă imediat după post este indicat să apelezi la cura cu seminţe de in şi iaurt.

 • Ce trebuie să faci după masă pentru a-ţi accelera metabolismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să faci după masă pentru a-ţi accelera metabolismul

  Dacă imediat după ce mănânci, singurul tău gând este să te aşezi un pic în pat şi să îţi faci siesta, atunci citeşte acest articol şi află cum îţi poţi accelera metabolismul după masă astfel încât să te bucuri de sănătate timp îndelungat.

 • Importanţa iaurtului grecesc în dieta ta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Importanţa iaurtului grecesc în dieta ta

  Sursă de probiotice, iaurtul nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta, însă tu ştii să alegi iaurtul bun pentru sănătatea ta?

 • Fibre solubile versus fibre insolubile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fibre solubile versus fibre insolubile

  Reclamele ni le prezintă ca fiind de folos în prevenirea constipaţiei, însă fibrele au şi alte calităţi pentru care e bine să le consumi, de exemplu reglarea nivelului colesterolului şi reducerea riscului de a dezvolta cancer de colon sau de sân.

 • Fructele care alungă balonarea şi crampele abdominale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructele care alungă balonarea şi crampele abdominale

  Adăugate în salate şi în aluatul pentru pâine sau consumate sub formă de ceai, fructele de fenicul, numite impropriu seminţe, au acţiune expectorantă, sedativă, diuretică şi carminativă (favorizează eliminarea gazelor intestinale).

 • Ce afecţiuni se tratează cu ţelină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce afecţiuni se tratează cu ţelină

  Despre legume am putea afirma că sunt adevărate medicamente. Datorită substanţelor nutritive pe care le conţine ţelina, nici această legumă nu trebuie să lipsească din dieta ta.

 • De ce te doare stomacul după ce mănânci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce te doare stomacul după ce mănânci

  Durerea de stomac, balonarea, durerea provocată de gastrită sau senzaţia de vomă sunt cele mai comune probleme digestive cu care ne confruntăm după ce mâncăm. Dar ce facem cu durerea de stomac care este prezentă zi de zi?

 • Din ce alimente ne luăm necesarul zilnic de fibre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din ce alimente ne luăm necesarul zilnic de fibre

  Sistemul digestiv este nevoit să facă faţă multor provocări pe perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când cantitatea de alimente consumată pe parcursul unei singure mese poate fi considerabil mai mare. Cheia echilibrului între includerea în regimul alimentar a preparatelor tradiţionale şi prevenirea disfuncţionalităţilor tranzitului intestinal constă în consumul de fibre.

 • Tratează naturist constipaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratează naturist constipaţia

  Problemele legate de un tranzit lent îţi pot provoca anumite neplăceri, printre care şi constipaţia. Apelează cu încredere la remediile oferite de natură pentru a-ţi menţine sănătatea!

Modifică Setările