De ce te doare stomacul după ce mănânci

0
0

Durerea de stomac, balonarea, durerea provocată de gastrită sau senzaţia de vomă sunt cele mai comune probleme digestive cu care ne confruntăm după ce mâncăm. Dar ce facem cu durerea de stomac care este prezentă zi de zi?

Dacă te confrunţi cu durere de stomac de fiecare dată după ce termini de mâncat şi te simţi rău, cauzele pot fi nenumărate. Pentru că este o problemă cu care se confruntă un număr tot mai mare de oameni, iată care ar putea fi posibilii factori:

Supraalimentarea

Câteodată, sunt preparate care ne plac şi ajungem să exagerăm cu ele, iar ca rezultat apare durerea de stomac sau indigestia. Organismul are nevoie de timp pentru a procesa şi digera alimentele. Aşadar, ar trebui să evităm să mâncăm în mod excesiv chiar dacă este ceva ce ne place foarte mult. 

Intoleranţă la alimente sau intoleranţă la produse lactate

Când organismul se confruntă cu deficienţe, nu poate procesa mâncarea în porţiuni mai mici. Procesul duce la suprasolicitarea sistemului digestiv şi apare astfel durerea pe care o simţim. Această problemă este cunoscută ca intoleranţă la alimente sau intoleranţă la lactoză, iar simptomele cele mai comune sunt: balonare, constipaţie, gaze etc.

Află alte cauze ale durerilor de stomac după masă pe clickpentrufemei.ro. 

Aşa rezolvi problemele de digestie!

Ceaiuri pe care le poţi bea dacă suferi de gastrită

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite