Bacalaureat 2014

Bacalaureat 2014

Aşa de linişte s-a lăsat după ce Moscova şi Ankara şi-au desfăşurat strategia comună pentru Nagorno-Karabah încât parcă am şi uitat că în enclava respectivă avuseseră loc şase săptămâni de conflict militar în care armata armeană fusese masacrată, fiind nevoită să ceară întreruperea imediată a luptelor pentru a evita distrugerea completă de către armamentul azerilor, cu mult superior, furnizat de Turcia sau Israel.

acum 1 ora · comentarii (4)

Ministrul apărării iranian, Amir Hatami, a emis vineri, 27 noiembrie, o declaraţie prin care confirma asasinarea lui Mohsen Fakhrizadh- Mahabadi, un om de ştiinţă iranian şi arhitectul din spatele programului nuclear militar al Republicii Islamice Iran. Acesta a fost ucis într-o ambuscadă, în oraşul Absard din regiunea Damavand. Fakhrizadh a fost coordonatorul proiectului AMAD până în 2003.

acum 6 ore · comentarii (11)

În România avem o pildă despre mai binele care este duşmanul binelui. Tot astfel cum, la nivel internaţional, o serie de experienţe reclamă fuga de paradigma ucenicului vrăjitor, gata să deschidă Cutia Pandorei şi să aducă toate năpastele peste lume de dragul unor aspiraţii şi ambiţii de mai bine, mai tare, mai important.

De-a lungul timpului, nu puţine au fost personalităţile care au marcat istoria ţării noastre şi care au reuşit să inspire, prin activitatea şi acţiunile lor, generaţii de tineri, oameni de cultură, istorici dar şi regizori, scenarişti, producători de film ce au redat cu fidelitate secvenţe din contribuţia acestora pentru destinul României. Una din aceste personalităţi a fost şi rămâne Regina Maria a României.

acum 21 minute · comentarii (0)

Ce indiscreţi sunt unii scriitori! Scriu cărţi pe care nu doar le citeşti, dar care te şi citesc! Unele cărţi se descifrează, zice-se, în bucătărie, altele, în salon. Dar cartea care te şi citeşte, o poţi parcurge oriunde. Îţi dă brânci în Nirvana, amestecă ambrozia cu papricaşul, uneori şi cu ardeii umpluţi şi, fără a ridica tonul la cote de patos, nu te lasă în geografii călduţe de sensibilităţi şi nici să semnezi prin punere de deget.

acum 1 ora · comentarii (0)

Ştefan Radoveanu nu este deloc un interlocutor comod, confortabil. Tranşant, abraziv adesea, riguros, la obiect. Deopotrivă, curajos şi cu mintea deschisă la ceea ce înseamnă transformare sistemică în Educaţie. De patru decenii tăieşte şi munceşte în Elveţia. De o bună bucată de timp, construim conversaţia noastră despre Şcoala pe bune, cu accent pe valoarea autentică a învăţământului profesional dual. Rezultat: proiectul de faţă.

acum 19 ore · comentarii (1)

Mai multe surse spun că  acest scenariu este luat în calcul la PNL. Şi că se poartă deja discuţii secrete cu PSD. Orban nu se vede guvernând alături de USR PLUS, cu miniştri care nu-l ascultă, ba îl mai şi critică pe unde apucă. Condiţiile pe care le pune USR PLUS, pentru a intra oficial la guvernare cu miniştri în guvernul Orban, sunt de neacceptat pentru PNL. Prima condiţie ar fi ca nu Orban să conducă viitorul guvern, ci un alt liberal.

acum 21 ore · comentarii (69)

Faptul că Netflix găzduieşte o poveste autentică despre războiul din Irak – poveste în care americanii lipsesc cu desăvârşire şi chiar irakienii luptă împotriva insurgenţilor ISIS – pare să anunţe o adecvare a strategiei de a moderniza cultural Orientul Mijlociu şi de a-l scoate de sub vraja fundamentalismului islamic fără a-i agresa însă identitatea printr-un exces occidental.

Modifică Setările