Soluţii de răcire a camerelor în timpul verii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vara este bine să ţinem trase draperiile în timpul zilei!
Vara este bine să ţinem trase draperiile în timpul zilei!

Mai sunt destule zile de vară în faţă cu temperaturi adesea greu de imaginat, aşa că soluţiile de răcorire a încăperilor sunt încă extrem de utile. Sigur că după o furtună zdravănă se mai reduc gradele în termometre, dar asta nu înseamnă că şi aerul devine cu mult mai respirabil. Pe stradă tot e zăpuşeală, iar în casă cu greu păstrezi un ambient plăcut dacă nu dai drumul la o instalaţie de aer condiţionat.

Dar ce facem când tocmai aerul condiţionat este cel care ne creează mai multe probleme decât soluţii? Ştiaţi că el este una din principalele cauze a rinitelor şi a sinuzitelor? Şi chiar dacă îl tolerăm, nu îl putem lăsa pornit în permanenţă.

Din fericire există lucruri pe care le putem face pentru a păstra temperatura la un nivel suportabil într-o încăpere, fără a fi nevoie de activarea niciunei instalaţii de răcire.

Ghivecele cu flori din dreptul geamurilor au capacitatea de a atrage o parte din căldura ce intră în casă. Nu uitaţi însă să le udaţi periodic, preferabil dimineaţa pentru a nu se deshidrata pe parcursul zilei (iată câteva sfaturi de grădinărit). Dacă apartamentul este înconjurat de terase, puteţi pune chiar şi afară plante ornamentale care să treacă măcar de jumătatea ferestrelor. Vor acţiona ca o perdea protectoare.

Draperiile sau jaluzelele blochează şi ele foarte bine transferul de căldură din exterior către interior. Nu uitaţi că vara e mai bine să ţinem geamurile închise pe parcursul zilei şi draperiile bine trase.

Ferestrele mai pot fi acoperite şi cu cearşafuri umede. Ele vor atrage mare parte din căldura ce altfel ar fi intrat în casă. Totuşi soluţia este destul de greu de pus în practică, având în vedere că o pânză udă câtăreşte mai mult decât o perdea obişnuită. Plus că nu avem sisteme de prindere pre-montate. Dar poate reuşim cumva să le legăm de galerie.

Nu ne place aerul condiţionat, dar un ventilator poate fi ceva mai suportabil. Pornit din când în când, el aeriseşte încăperea făcând ambientul mai plăcut.

Despre acest subiect am mai scris şi pe site-ul personal, oferind şi alte soluţii de reducere a temperaturilor din locuinţe în timpul verii. Le puteţi citi AICI

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite