Escrocherie pe faţă. De ce vrea Ciolacu să crească taxe şi impozite

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Drulă semnalează ultima escrocherie a lui Ciolacu. O agenție pentru Comerț Exterior cu 250 de posturi (fără cele de demnitari și consilierii aferenți) și un parc auto de 125 de autovehicule, înfiinţată de guvernul Ciucă, în subordinea SGG (condus de PNL). Ce să facă o agenţie de Comerţ Exterior într-o ţară în care comerţul intern şi extern este făcut de privaţi?

Nu cred că mai există firme de stat, majoritatea falimentare,  care să facă comerţ exterior. Şi chiar dacă există, se descurcă ele singure, nu trebuie să vină statul să le dăscălească. Ca şi agricultura, în totalitate privată, comerţul exerior nu are nevoie de „dascăli” guvernamentali, politruci habarnişti din clientela de partid.

Conform celor scrise de Cătălin Drula,  guvernul Ciolacu tocmai a înfiinţat 20 de noi posturi în această agenţie, cu salariu de 10.000 de dolari pe lună, printre care ministru consilier la Moscova sau consilier economic la Teheran. La aceste costuri se adaugă decontul chiriilor și a altor cheltuieli.

Cine va ocupa aceste posturi? Cine alţii, decât politrucii din clientela de partid, care vor  face campanie  electorală pentru PSD şi PNL. Propuneri ale filialelor judeţene, în funcţie de succesul electoral trecut. Reflexe de tip comunist, totalitarist, statul trebuie sa controleze tot ce mișcă. 

Suntem într-un moment cheie, în care riscăm să pierdem banii de la CE din cauza deficitului bugetar. Sunt multe alte exemple de agenţii şi instituţii de stat, care  într-o economie capitalistă nu au niciun rol. Doar se fac că muncesc, pe banii contribuabililor. Am exemplificat Agricultura şi Comerţul Exterior, prin excelenţă activităţi private, care nu au nevoie de consultări şi dăscăleli venite de la stat. Câte altele mai sunt?

A apărut în presă informaţia că 6 firme de stat au datorii la buget de 10 miliarde de lei. De ce le ţineţi în funcţie dle Ciolacu? Şi vreţi să „extrageţi” 6 miliarde de lei, prin suprataxare, de la firme private, cele care ţin în spate, prin taxe şi impozite,  aparatul de stat? Dacă  firmele de stat  nu funcţionează singure privatizaţi-le, sau măcar puneţi-le management privat. Nu habarnişti din clientele de partid!

Iată exemple:

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.  Cât timp este necesar pentru studierea Holocaustului, se studiază de 80 de ani! Îl mai studiem încă 80?

Centrul Național de Cultură al Romilor Romano-Kher, instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Agenției Naționale pentru Romi. Câţi bani consumă acest Centru, ce utilitate practică are, beneficiază rromii de activitatea ei?

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Nu e cam mult 30 de ani, pentru această investigare? Nu mai bine se ocupă parchetele şi Justiţia de acest domeniu?

Iată şi instituţii subordonate ministerului Educaţiei care nu îşi au rostul:

Centrul de Cercetări Biologice din Jibou

Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar (FSSU)

Centrul pentru Formare Continuă în Limba Germană

Centrul pentru Formare Continuă în Limba Maghiară

Secretariatul Naţional Român al Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră

Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (cei de la Academia Română nu sunt oameni de știință?)

Institutul de Studii Avansate pentru Cultură și Civilizația Levantului.

Centru de excelență al Academiei Mondiale de Artă și Știință

Câte astfel de instituţii inutile mai există? Cât este de greu pentru premierul Ciolacu să ia lista tuturor ordonatorilor de credite şi să decidă care ordonatori sunt inutili?

Nici problema şomajului bugetarilor nu se pune, pentru ca în sistemul privat este criză de forţa de muncă. Cei plecaţi de la stat şi-ar găsi imediat posturi în privat. Adevărat, acolo trebuie să şi muncească, nu există sinecuri la privat!

Între a păstra aceste instituţii, şi altele,  complet sau aproape complet inutile, şi a obţine bani de la UE, ce este de ales?

Până la urmă, starea jalnică în care se află infrastructura, educaţia, sănătatea, protecţia socială, alte servicii aflate în gestiunea statului, vine din proasta înţelegere a şefilor acestui stat, conform căreia au dreptul să-şi promoveze clientela, care a dus statul în situaţia de a pierde banii europeni.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite