Dughin, ideologul Kremlinului: „În curând România va face parte din Rusia”. Şi Putin a comentat alegerile de la noi
0Mai clar, Dughin a scris pe un cont X: „Moldova va fi parte a României în curând. Dar România va fi parte a Rusiei”.
La rândul său, Putin a spus despre evenimentele de la noi, legate de alegeri:
„Un candidat nu a fost pe placul autorităţilor şi au decis să repete numărarea voturilor", a afirmat Putin în timpul unei întâlniri cu tineri oameni de ştiinţă, transmisă la televiziune.
Candidatul este, bineînţeles, Călin Georgescu, care este pe placul Rusiei.
Deşi comentatorii şi analiştii români ştiau orientările pro ruse ale lui Georgescu, acum avem confirmarea chiar de la Kremlin.
Georgescu este, de fapt, un mare fan al lui Trump, despre care nu ştim încă ce relații va avea cu Rusia lui Putin. Georgescu vrea pentru România filosofia MAGA, tradusă în MRGA, „Make Romania Great Again”. Ce ignoră Georgescu, dar nu şi ruşii, este faptul că România nu are forţa economică, financiară, tehnologică şi militară a Americii. Şi că nu poare rezista de una singură între două mari puteri: Europa şi Rusia. În ultimii 25 de ani România s-a alăturat Occidentului. Acum Georgescu vrea să fie MRGA, adică să cadă pradă Rusiei, că singură nu rezistă economic şi militar.
Ce a declarat Georgescu pentru Politico
Că Georgescu vrea MRGA rezultă şi dintr-un interviu acordat de curând publicației Politico.
„Dacă astăzi, la fel ca poporul român, plătesc pentru apă, ştiţi unde plătesc? Plătesc la o firmă franceză care nu a învestit, nu a contribuit cu un cui, dar încasează banii. Plătesc şi pentru gaze naturale la o firmă străină. Plătesc şi pentru electricitate de la o firmă străină. Îmi cumpăr benzina, propria mea benzina, şi unde plătesc? Tot la un străin”.
Asta a înţeles Georgescu din apartenenţa noastră la UE şi NATO. Despre avantajele României, despre cât a câştigat România din aceste alianţe, nicio vorbă. Ori nu le înţelege, ori joacă cartea aceasta să câştige alegerile prezidenţiale, precum Trump în America.
Georgescu plănuieşte teoria „autosuficienţei” în România, preluată de la Putin. Ignorând faptul că România nu este nici America nici Rusia, în plan economic, financiar, tehnologic, militar.
Şi culmea este că se găsesc foarte mulţi români să-i dea crezare, fără să gândească şi să cântărească cu propria minte ce spune Georgescu.
În ceea ce priveşte modul în care va combate aceste companii în sectoarele cheie de utilităţi, Georgescu s-a plâns că activele de preţ ale ţării au fost vândute în mod necorespunzător într-un val tulbure de privatizări după căderea comunismului. El a promis că îşi va folosi primele 100 de zile pentru a recupera aceste active. „Mă interesează că poporul român, nu străinii, să aibă proprietăţi în ţara mea”.
O aiureală în epoca globalizării, pe care Georgescu, trăitor de 20 de ani în Austria, se preface că nu o înţelege. Adică cum va recupera preşedintele, în virtutea atribuţiilor pe care le are, aceste proprietăţi în 100 de zile? O dovadă clară că vrea să-şi aburească susţinătorii, care nu ştiu că preşedintele nu are aceste atribuţii.
Georgescu vrea să devină dictator în România
Despre alegerile parlamentare, Georgescu declară într-un mesaj video, după alegerile parlamentare:
„Rezultatul alegerilor parlamentare este de fapt rezultatul deciziilor parlamentare din ultimii 35 de ani, rezultatul deciziilor greșite pe care politicienii români le-au luat, dar, cel mai important, despre deciziile corecte pe care românii, cu votul lor, au restartat acum clasa politică”. „Vedeți, rezultatul alegerilor reprezintă de fapt falimentul partidelor, unul așteptat, pentru că au făcut în ultimă instanță speculă cu încrederea și inteligența oamenilor. Bursa lor politică de încredere s-a prăbușit. Trezirea în conștiință a poporului a devenit inevitabilă. Dezumanizarea pe care ne-au propus-o politicienii a creat fisuri mari între societate iar oameni, între familie și prieteni. Dragii mei, nu-i lăsați să mai facă asta. Cine sunt ei să ne dezbine pe noi?”
Cu alte cuvinte, pentru Georgescu partidele, democraţia, constituie cauza iniţială a neajunsurilor în care se zbat o parte dintre români. El nu face distincţie între politicieni buni şi răi. Toţi politicienii sunt răi şi au contribuit la proasta stare a românilor. Aici nu face deosebire între românii care trăiesc bine, foarte mulţi în ţara asta. Şi bugetari şi nebugetari. Vorbeşte doar pe limba săracilor, pe care vrea să-i aducă la vot, să-l voteze, cu perspectiva de a conduce de unul singur ţara, ca un dictator. Din câte s-a văzut are mulţi aderenţi, şi vrea ca pe 8 decembrie aceştia să fie şi mai mulţi.
Şi mai clar, Georgescu spunea în aprilie 2024:
„partidele politice sunt nişte gloabe la carul de aur al poporului român. Nu vor mai fi partide politice în această ţară. Niciunul! Niciun partid politic! Pentru că strămoşii sunt vii”.
Mai clar de atâta despre „democraţia” văzută de Georgescu nu se poate spune. Înţeleg toţi românii, ce vrea, de fapt, Georgescu?
Ce ne aşteaptă dacă Georgescu ajunge preşedintele României
Preşedintele României are principala decizie în ce priveşte politica externă, alianţele României, securitatea României şi reprezentarea externă a României.
Va imaginați primele discursuri ale lui Georgescu, în calitate de preşedinte al României, în forurile de la UE şi NATO!
Cristian Păun, profesor la ASE spune: guvernul condus de PSD, sub influenţa lui Călin Georgescu, ar putea contribui la o deteriorare semnificativă a procesului de finanţare a UE, iar România ar putea ajunge într-o situație similară cu cea a Bulgariei, unde Uniunea Europeană a anulat PNRR-ul din cauza întârzierilor mari în implementarea reformelor.
Experimentul Călin Georgescu îl trăiesc maghiarii conduşi de Viktor Orban. În ca stare se află acum economia Ungariei, în situaţia în care nu primeşte bani de la UE, este simplu de aflat din presa independentă maghiară.
Mulţi români declară că vor emigra, dacă Georgescu ajunge preşedinte. Vor pleca oamenii supercalificati, cu bani mulţi în conturi, care îşi găsesc uşor oportunităţi de afaceri în alte ţări din UE.
Creditorii ar putea opri împrumuturile pentru România, dacă Georgescu ajunge preşedinte. România este praf în zona fiscal-bugetara, ca urmare a dezmăţului bugetar practicat de Ciolacu şi PSD. Această situaţie ar putea fi îndreptată de un guvern condus de Bolojan, cu mari reduceri ale cheltuielilor statului, cu înţelegerea şi sprijinul UE.
Elena Lasconi a înţeles această necesitate, dar nu l-a mai impus pe Bolojan premier, pentru a beneficia şi de voturile PSD în turul al doilea la prezidenţiale.
Tot echilibrul politic şi relaţiile externe ale României, alianţele strategice se vor prăbuşi, dacă Georgescu ajunge preşedinte cu filosofia MRGA.
La români funcţionează spiritul de turmă, promovat şi înteţit de reţelele sociale, de genul TikTok. Mulţi români iau de gata opiniile şi poziţionările altora, fără să le treacă prin filtrul propriei gândiri.
De rezultatul votului de duminică viitoare, chiar depinde viitorul nostru şi al copiilor noştri. Odată desprinşi de Georgescu din UE şi NATO, Rusia ne va înghiţi fără vreo opoziţie politică şi opunere populară consistente.