Remus Pricopie

Profesor SNSPA

Avem un ministru al educaţiei pentru care şcoala şi universitatea sunt instrumente politice şi nimic mai mult. Educaţia copiilor, problemele cadrelor didactice, calitatea educaţiei, integritatea academică sau finanţarea nu contează, în schimb este preocupat de modul în care se poate face util în diferitele bătălii politice pentru putere.

Îmi menţin părerea că, deşi redeschiderea şcolilor trebuie să fie o prioritate în România, discuţia a devenit mai mult una politică (adică un fel de concurs de frumuseţe politică), decât una tehnică, în care interesul şi siguranţa elevilor să fie prioritare.

  • Remus Pricopie a publicat un nou articol acum 19 zile

    Zilele acestea au loc, la Cotroceni, o serie de consultări pe marginea proiectului România Educată. În raport cu acest subiect, mi-am exprimat public, de mai multe ori, susţinerea şi convingerea că numai un demers cuprinzător, transpartinic poate da o direcţie educaţiei din România.

  • Remus Pricopie a publicat un nou articol luna trecuta

    Se spune că pentru o profesie serioasă ai nevoie de o pregătire temeinică şi o atitudine corespunzătoare. Dar este politica o profesie? Şi dacă DA, ce fel de pregătire presupune şi care ar fi abordarea corectă?

Vezi mai multe
Modifică Setările