Vasile Gliga este noul lider al PSD-ului mureşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Gliga (în prim plan, în stânga) este noul preşedinte al PSD Mureş

Aseară au avut loc alegerile pentru desemnarea noii conduceri a organizaţiei mureşene a Partidului social Democrat. Deputatul Vasile Gliga a fost ales cu unanimitate de voturi de către cei 420 de delegaţi prezenţi la Conferinţa Judeţeană a PSD, acesta fiind singurul candidat înscris în cursa pentru postul de conducere.

Maturitatea şi calitatea unei organizaţii politice este dată de nivelul de cultură specifică a acesteia. Unii trebuie să accepte faptul că va exista o luptă permanentă între generaţii, chiar dacă nu reuşesc să o facă tot timpul. În organizaţia judeţeană Mureş a PSD, meritocraţia trebuie să devină un factor necondiţionat al procesului normal de evoluţie", a declarat Gliga în discursul său. La eveniment a participat şi Ecaterina Andronescu, aceasta declarând că are încredere că organizaţia mureşeană a PSD e pe mâini bune odată cu alegerea lui Gliga în funcţia de conducere.

În urmă cu doi ani, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul după ce a constatat că Vasile Gliga se afla în conflict de interese pentru că şi-a angajat rudele în birourile parlamentare din teritoriu. Gliga (pe atunci deputat în Parlamentul României din partea PSD), şi-a angajat soţia, Elena Gliga, în perioada 5 ianuarie 2009 - 28 martie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală numîrul 28 Mureş. Soţia deputatului reghinean ar fi câştigat în perioada respectivă 27.095 Lei (aproximativ 6.451 de Euro).

Vasile Gliga este un propsper om de afaceri, unul dintre primii 500 de bogaţi ai româniei. Reghineanul şi-a menţinut afacerea cu viori cu ajutorul exportului, depăşind criza astfel financiară. Vasile Gliga s-a apucat de meşterit la prima lui vioară în tinereţe. „În 1988 am trimis-o la Cremona, în Italia, oraşul lui Stradivarius, la un concurs de unde am primit-o înapoi împreună  cu o diplomă de apreciere. Imediat după Revoluţie, am luat-o şi am plecat cu ea la Viena s-o vând. Am dat-o pe 2000 de mărci germane din care mi-am cumpărat şi prima maşină. Pot să spun că atunci când m-am întors în ţară am ştiut exact ce aveam de făcut“, povesteşte Gliga. Treptat, mica afacere de familie s-a dezvoltat, iar acum Fabrica Gliga a ajuns să fie cea mai importantă fabrică de instrumente muzicale cu coarde şi arcuş din Europa. În momentul de faţă firma are peste 500 de angajaţi şi produce anual peste 33.000 de instrumente, care se vând cu preţuri între 50 şi 1.500 de euro. Din 2005, marca «Gliga» a fost înregistratã la Geneva.