Suceava: O femeie a murit arsă după ce i-a luat foc casa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii, încercând să stingă focul

După primele investigaţii, incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sobă şi a distrus bucătaria casei, acoperişul şi mai multe obiecte din casă în valoare de 10.000 de lei.

Maria B. în vârstă de 79 de ani a murit în chinuri după ce bucătăria în care locuia i-a luat foc. Fiica sa, Elena Lipşa, în vârstă de 59 de ani, a ajuns şi ea rănită la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava cu arsuri.

“Femeia a ajuns la noi cu arsuri de gradul I şi II la nivelul feţei, a membrelor şi a căilor respiratorii, însă din cauză că femeia are afecţiuni asociate există riscul ca femeia să îşi piardă viaţa. În prezent, este internată la secţia de Chirurgie Plastică”, a explicat dr. Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvântul al SJU.

Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Dumitru Lipşa din localitatea Stroieşti.

La sosirea pompierilor ardea acoperişul casei din lemn, o bucătărie construită din lemn şi materiale combustibile din interiorul unei camere, pe o suprafaţă de 20 mp, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi anexele învecinate. După câteva ore, pompierii au reuşit să stingă focul în jurul orei 10.00.

“Au ars: acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de 120 mp, bucătăria, pe o suprafaţă de 28 mp şi bunuri materiale din bucătărie şi cameră (2 paturi, 2 dulapuri, 2 televizoare şi materiale textile). S-au degradat pereţii interiori, pe o suprafaţă de 40 mp şi planşeul din lemn, pe o suprafaţă de 50 mp”, a declarat Dan Baltaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Suceava.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sobă. Pompierii au salvat casa şi anexele, în valoare de aproximativ 30.000 lei, iar pagubele au fost estimate la aproximativ 10.000 lei.