Nou-născut găsit mort pe un câmp din Satu Mare. Mama, o fată de 16 ani, a fost dusă la spital

0
Publicat:

Un nou-născut a fost găsit mort, duminică, pe un câmp din județul Satu Sare. Polițiștii au identificat-o pe mama bebelușului, o fată de 16 ani. Tânăra a fost transportată la spital pentru îngrijiri.

Trupul bebelușului a fost găsit pe câmp. FOTO PresaSM.

Un apelul la Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 a anunțat că un bebeluș fără semne vitale se află pe un câmp, potrivit PresaSM. Mai multe echipaje medicale s-au deplasat la fața locului, dar n-au mai putut face nimic pentru copil.

„În jurul orei 14, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați despre faptul că un nou-născut ar fi fost găsit decedat, pe un teren situat în afara localității Turț. Polițiștii sosiți la fața locului au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă”, a explicat IPJ Satu Mare.

La scurt timp, polițiștii au identificat-o pe mama acestuia, o minoră în vârstă de 16 ani, care a fost transportată la o spital în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

În cauză, cercetările sunt continuate de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare”, a precizat IPJ Satu Mare.

Potrivit datelor PresaSM, adolescenta ar fi născut în această dimineață, în jurul orei 8, și ar fi dus copilul pe câmp, unde l-ar fi abandonat în condiții precare, ceea ce i-ar fi provocat decesul, ceasta fiind și una dintre ipotezele anchetatorilor. 

Corpul neînsuflețit al nou-născutului a fost dus la Prosectura Spitalului Județean Satu Mare, în vederea efectuării necropsiei. În funcție de concluziile medicilor se va face și încadrarea faptei.