Cât de bun eşti la geografie? Test de cultură generală despre capitalele unor ţări mai puţin cunoscute din Asia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă propunem un test de cultură generală despre capitalele statelor mai puţin cunoscute din Asia. Ne puteţi scrie, la secţiunea comentarii, la câte dintre întrebări aţi ştiut răspunsul.

1. Care este capitala statului Tadjikistan?

a) Khatlon

b) Duşanbe 

c) Sughd
 

2. Care este capitala statului Brunei?

a) Bandar Seri Begawan

b) Sungai 

c) Limbang 
 

3. Care este capitala statului Laos?

a) Ban Nape

b) Vientiane

c) Pakxe
 

4. Care este capitala statului Myanmar?

a) Naypyidaw

b) Yangon

c) Shan
 

5. Care este capitala statului Timorul de Est 

a) Dili 

b) Palan 

c) Okussi 
 

6. Care este capitala statului Buthan

a) Paro 

b) Thimphu 

c) Thongsa
 

7. Care este capitala statului Maldive?

a) Baa

b) Alifu 

c) Male 
 

8. Care este capitala statului Bahrain?

a) Manama 

b) Sitrah 

c) Jiddah 
 

9. Care este capitala statului Oman?

a) Dhofar

b) Al Batinah 

c) Muscat 
 

10. Care este capitala statului Yemen 

a) Aden 

b) Sana’a

c) Zinjibar

Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – a, 3 – b, 4 – a, 5 – a, 6 – b, 7 – c, 8 – a, 9 – c, 10 – b.

Mai multe pentru tine:
Cât au ajuns să coste două nopți de cazare la pensiunea Andreei Esca, la începutul lunii martie. Nu oricine își permite
O vedetă de televiziune e desfigurată din cauza unei infecții provocate de implanturile mamare: „Aveam silicon chiar și în ganglionii limfatici. E groaznic să îmbătrânești 20 de ani peste noapte”
Horoscop săptămâna 20-26 februarie. Patru zodii au noroc pe toate planurile, iar un nativ primește vești mari la locul de muncă
Cum să faci vafe, înghețată, ciocolată și alte mini-prăjituri ca un maestru cofetar în 2026: cele mai bune aparate pentru desert rapid și delicios!
Top 7+ cuptoare electrice de masă 2026 – gătește rapid, uniform și fără compromis. Află dacă ai nevoie de acest electrocasnic și cumpără online
Înnebunită să facă sex cu oricine, oricând, fosta ducesă a produs daună totală monarhiei. Cât de ipocrită a fost!
Top 7 sandwich makere 2026: Transformă gustările acasă în adevărate delicii gourmet, rapid și fără efort
Alina Pușcău și Jeffrey Epstein. Câți bani i-a trimis miliardarul pedofil mamei celebrului model
Top 6 grătare electrice 2026: Fripturi suculente perfect rumenite, panini aurii și legume crocante, fără fum sau bătăi de cap + ghid de cumpărare
Cele mai bune cântare de bucătărie 2026 pe eMAG: Gadgetul care transformă rețetele, porțiile, proporțiile și sănătatea – ingrediente fără secrete
Top 7 aparate de vidat 2026 pe eMAG: Eroul invizibil din bucătărie care te ajută să păstrezi alimente proaspete săptămâni întregi și să nu-ți golești bugetul