Bărbatul care înjunghia la întâmplare oameni pe uliţa satului. Două persoane i-au căzut victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au stabilit că individul îşi lovea victimele cu cuţitul în zone vitale ale corpului fără să existe din partea acestora cel mai mic gest de provocare.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat, pe 10 aprilie, pe Ionuţ Filote, un bărbat din comuna gălăţeană Jorăşti, la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru tentativă la omor. Judecătorii i-au aplicat o pedeapsă de 5 ani de închisoare, care a fost contopită cu o sancţiune penală similară primită tot pentru o tentativă la omor.

Bărbatul obişnuia să umble cu cuţitul la el, iar oricine îi ieşea în cale risca să fie înjunghiat, fără să existe măcar vreo provocare din partea victimei. A păţit-o un bărbat din comuna natală a individului, Jorăşti, pe 25.01.2016.  

Victima, C.P., s-a intersectat cu Ionuţ Filote pe una dintre uliţele comunei, iar acesta din urmă a început să îl lovească în neştire cu un cuţit. Anchetatorii au stabilit că victima a fost lovită cu cuţitul în zona sprâncenei stângi, în zona pectorală stângă, în zona axială stânga, precum şi pe faţa anterioară a fesei stângi, suferind leziuni care au necesitat pentru vindecare 8–9 zile de îngrijiri medicale. 

La scurt timp după comiterea faptei, Ionuţ Filote a lovit cu cuţitul o altă persoană, T.F., aceasta fiind la un pas de moarte în urma traumatismelor suferite prin înjunghiere. Ionuţ Filote a fost încarcerat în luna august 2018 în Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Galaţi, urmând ca acum să execute şi diferenţa de pedeapsă rezultată după aplicarea ultimei sancţiuni penale.