Patru tineri şi-au omorât în bătaie un consătean, iar acum au de executat până la 20 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorii şi-au recunoscut vina în faţa instanţei şi au spus că regretă ce au făcut

Cei patru tineri din comuna doljeană Galiciuica, care au omorât în bătaie anul trecut un consătean în vârstă de 23 de ani, au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj. Agresorii au primit pedepse cuprinse între 10 ani şi 4 luni şi 20 de ani de închisoare.

Scandalul a pornit de la o ceartă între victimă şi unul dinjtre autori. Marius Totora, în vârstă de 25 de ani, se îndrepta către casă şi a dat nas în nas cu Grigorie Cojocaru, cu care era în conflict. Cei doi au fost la un pas să se apuce la bătaie, însă Totora a reuşit să fugă şi să se ascundă în curtea unor vecini. A doua zi Grigorie Cojocaru şi-a sunat duşmanul de moarte şi l-a chemat să discute despre incident. Tânărul s-a dus la locul stabilit, însă nu singur, iar în momentul în care Cojocaru a apărut agresorii l-au lovit  în zona capului cu pumnii şi cu picioarele. Victima a decedat din cauza loviturilor primite. 

Trimişi în judecată pentru omor calificat 

Agresorii au fost imediat arestaţi, iar pe data de 12 decembrie 2012, au fost trimişi în judecată pentru săvîrşirea infracţiunii de omor calificat. Anul acesta pe data de 20 februarie Tribunalul Dolj, i-a condamnat pe inculpaţi. Marius Cristian Totora şi Ionuţ Bîcea au primit câte 16 ani şi 8 luni închisoare, cu un spor de 2 ani şi 4 luni, rezultând, în final, 19 ani de închisoare. Victor Marius Zamfir a fost condamnat la 16 ani şi 8 luni închisoare, pedeapsă sporită cu 2 ani şi 4 luni, însă, în plus, instanţa a revocat beneficiul suspendării condiţionate pentru pedeapsa de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 553/09.03.2010 a Judecătoriei Piteşti şi a dispus executarea acesteia alături de pedeapsa aplicată în cauza de faţă, urmând să execute, în total, 20 de ani închisoare. Gheorghe Andrei Buşu, a primit 8 ani şi 4 luni închisoare, sporită cu 2 ani, rezultând 10 ani şi patru luni de închisoare. 

Sentinţa dată nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel din Craiova. În plus, instanţa i-a obligat pe inculpaţi la plata sumei de 15.000 lei despăgubiri civile şi 50.000 lei daune morale către părţile civile.