Lucrurile care ne seacă de energie. Cum putem scăpa de această situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii ne atrag atenţi că trăim într-un stres continuu, iar din această cauză uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Pe parcursul unei zile există anumite sentimente sau stări emoţionale care să ne pot seca de energie.

Psihologii susţin că în ziua de astăzi există prea multe lucruri care ne seacă de energie şi ne oferă anumite sentimente şi stări emoţionale. „Oamenii în ziua de astăzi fac toate lucrurile pe repede înainte, dorm puţin, au o alimentaţie necorespunzătoare, lucrează haotioc, iar din această cauză trăiesc, fără să îşi dea seama, într-un stres continuu. Toate aceste lucruri ne afectează categoric starea de sănătate, iar într-un timp foarte scurt apar oboseala, anxietatea, depresia, pierderea memoriei. Este bine să ştim că aceste stări pe termen lung pot duce la apariţia unor boli grave“, a spus Alina Cârstei, psiholog.

Lucrurile care ne seacă de energie:

- Alimentaţia necorespunzătoare ne poate seca de energie şi asta pentru că ajungem să combinăm nepotrivit alimente şi apare inevitabil digestia grea.

- Organizarea activităţilor zilnice este un lucru foarte important de care trebuie să ţinem cont zi de zi. În caz contrar vom observa că un program haotic ne poate seca de energie.

- Este bine ca în timpul zilei să învăţăm să ne relaxăm, iar odată pe săptămână avem nevoie să mergem într-un parc sau la un picnic cu cei dragi pentru a scăpa de stresul acumulat în timpul săptămânii.

- Atunci când suntem nevoiţi să vorbim toată ziua vom observa la finalul zilei că suntem lipsiţi de energie.

- Minciuna ne poate seca de energie fără să realizăm acest lucru. Explicaţia este una singură: ca să ţinem minte toate minciunile trebuie să punem la muncă toate funcţile creierului, iar acest lucru o să ne epuizeze.

- Invidia, furia, mânia, ne poate afecta starea emoţională, iar acest lucru ne seacă de energie.

- Persoanele care au zilnic o nemulţumire îşi risipesc energia pe care ar putea să o consume altfel.

Psihologii au mai precizat că uneori avem senzaţia că ne învârtim într-un cerc şi ajungem să nu mai avem absolut deloc energie, dar trebuie să ştim că acest lucru se numeşte blocaj energetic. „Trebuie să învăţăm să recunoaşte cu adevărat ce probleme avem, să empatizăm cu cei din jur, dar şi să înţelegem că atât durerea, cât şi plăcerea sunt două lucruri de care putem avea parte în orice moment“, a mai precizat Alina Cârstei, psiholog.