Atac rasist în Franţa. Doi români sunt în stare gravă după ce au fost tăiaţi de un psihopat. „Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psihopatul i-a atacat pe trecători pentru că i-a auzit vorbind o limbă străină şi s-a gândit că sunt romi. FOTO PIxabay

Un bărbat cu probleme psihice a atacat cu sălbăticie un grup de de trei oameni, printre care se aflau şi doi români. Psihopatul a fost prins de poliţişti şi a mărturisit că a atacat pentru că i-a auzit vorbind în română.

Presa din Franţa scrie că incidentul a avut loc sâmbătă seara, în Antony, Hauts-de-Seine, un orăşel cu peste 60.000 de locuitori situat în suburbiile sudice ale Parisului. Trei trecători paşnici au fost atacaţi din senin pe stradă de un bărbat cu probleme psihice. Acesta s-a repezit cu cuţitul la ei şi le-a provocat răni grave. Două dintre cele trei victime erau cetăţeni români, iar unul dintre ei a ajuns la terapie intensivă în stare critică, însă medicii au reuşit să-i salveze viaţa. 

Francezii notează că este vorba despre un tânăr de 19 ani şi despre o femeie, a cărei identitate nu era cunoscută şi care era încă în terapie intensivă marţi, 15 decembrie. Cea de-a treia victimă, de 59 de ani, este şi ea încă internată în spital.

Reprezentanţii Parchetului din Nanterre, citaţi de portalul BFM Paris, au informat că este vorba despre o tentativă de crimă „din cauza rasei, etniei şi religiei". Bărbatul care i-a atacat pe cei trei cu o violenţă ieşită din comun, fără absolut niciun motiv, le-a mărturisit anchetatorilor că a vrut să-i ucidă fiindcă i-a auzit vorbind o altă limbă şi pentru că, spune el, erau romi. „Am vrut să-i omor pentru că sunt romi. Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”, a încercat el să se justifice în faţa poliţiştilor.

Agresorul a fost arestat şi va fi judecat la Nanterre. Deocamdată autorităţile franceze nu au făcut public nici numele atacatorului şi nici pe cele ale victimelor.

Vă mai recomandăm:

Un cioban român a ucis doi pensionari italieni. Motivul pentru care Mafia siciliană a jurat răzbunare

Crima atroce care a îngrozit Italia: româncă bătută crunt şi arsă de vie. Printre suspecţi, cea mai bună prietenă

Mai multe pentru tine:
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Dubai va continua planul de extindere a aeroportului Al Maktoum în valoare de 35 de miliarde de dolari