Un cioban român a ucis doi pensionari italieni. Motivul pentru care Mafia siciliană a jurat răzbunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Scurtu (în mijloc) şi cei doi fraţi ucişi. FOTO Grandangolo.it
Florin Scurtu (în mijloc) şi cei doi fraţi ucişi. FOTO Grandangolo.it

Un român de 22 de ani, angajat ca cioban în localitatea italiană Deliella, este acuzat de moartea a doi fraţi septuagenari. Între timp, o veche familie mafiotă a jurat că-i va răzbună pe cei doi.

Florin Scurtu, un tânăr de 22 de ani, lucra de un timp pentru o familie siciliană înstărită care deţine mai multe turme de oi. Angajat ca cioban, românul a intrat într-o zi, la începutul lunii iunie, într-un conflict cu vecinii care deţineau un domeniu în apropiere, fraţii Filippo şi Calogero La Monaca.

Cei doi i-au reproşat românului că animalele au intrat pe terenul lor, iar Scurtu nu a rămas dator şi le-a răspuns pe acelaşi ton agresiv. Lucrurile păreau însă că se vor calma de la sine, până când într-o zi cei doi fraţi au fost descoperiţi fără suflare, la distanţă de 100 de metri unul de celălalt. 

Potrivit cotidianului La Repubblica, unul dintre ei avea capul zdrobit, iar trupul celuilalt zăcea carbonizat la o distanţă apreciabilă, lângă o maşină. 

Mafioţii au jurat răzbunare

Într-o primă fază, anchetatorii au crezut că au de-a face cu o răfuială în stil mafiot. Asta cu atât mai mult cu cât cei doi fraţi făceau parte dintr-o veche familia La Monaca, o cunoscută familie de mafioţi, deloc străină de violenţele care au avut loc în zonă, încă din anii 80-90. 

Filippo şi Calogero erau membri influenţi ai unui clan sicilian, ceea ce i-a alarmat şi mai mult pe poliţiştii care se aşteptau la izbucnirea unui adevărat război între familiile mafiote din zonă.

Însă cercetările i-au purtat pe o altă pistă, iniţial aflată în plan secund. Aşa s-a aflat de cearta violentă dintre ciobanul român şi cei doi fraţi, astfel că Florin Scurtu a fost dus la audieri. Portalul Grandangolo scrie că  românul şi-ar fi recunoscut vina. 

Mai mult, în urma examinării înregistrărilor telefonice ale victimelor şi ale suspectului, dar şi ale imaginilor înregistrate de sistemele de supraveghere video din localitate s-a stabilit că  românul a fost prezent în data de 14 iunie 2019 la locul crimei. 

Acum, el este acuzat de moartea celor doi fraţi şi se află în închisoarea Caltanissetta. Însă problemele sale nu se opresc aici. Membrii clanului mafiot au anunţat la rândul lor că vor răzbuna moartea acestora, aşa că Scurtu ar putea să aibă şi altfel de probleme în afara celor pe care le are deja cu justiţia italiană.

Vă mai recomandăm:

Român mort în chinuri cumplite: bătut şi incendiat în Italia. Ucigaşii săi, pedepsiţi exemplar de magistraţi

Român jefuit, răpit şi torturat de Îngerul Dulce. Totul a început cu un flirt pe o reţea de întâlniri amoroase

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite